Hopp til hovedinnholdet

Hva vil skje viss vi må forlate jorda?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har just lest om at en person som heter Stephen Hawking at vi mennesker må forlate jorda innen hundre år. Jeg er litt redd for hva som kommer til å skje og hva vil skje med alle dyrene, må alle starte et nytt liv uten teknologi og alt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er interessante spørsmål! Hva som vil skje i framtida er vanskelig å forutse. Vi kan si noe hva som kan skje de neste årene, men det å være for bastant om hva som hender om 100 år bør en ikke være. På spørsmålet ditt om hva som vil skje med dyra, og hva som vil skje innen teknologien, kan jeg derfor ikke gi noe godt svar om.

Stephen Hawking er en dyktig og interessant fysiker, men han heller greier ikke å beregne og regne seg fram til alt. Jeg legger ved en nyhetsartikkel her fra i vår, der vår egen astrofysiker, Eirik Newth, kommer med sine tanker rundt Stephen Hawking sine idèer. Eirik Newth har også tanker om hva som kan skje i dyreverdenen.

Det å bekymre seg over hva som skal skje i framtida er veldig vanlig. Det er nok noe de fleste barn og voksne gjør i større og mindre grad. Klimaendringene, som også er noe Hawking jobber mye med, er kanskje det som bekymrer folk flest. Men, det er nok lurt, å prøve å tenke som Eirik Newth i denne artikkelen, vær optimist! Hilsen rådgiver ungdomsskole,  ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø