Hopp til hovedinnholdet

Kjøpe brukt dyrepels eller ikke

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er i mot bruk av ekte dyrepels, og er ikke interessert i å kjøpe og dermed støtte de som selger dette. Likevel har jeg lenge hatt lyst på en Parajumper, men har valgt å ikke kjøpe det på grunn av pelsen. I dag kom jeg over ei som solgte sin Parajumper, altså den var brukt. Er det galt av meg å eventuelt kjøpe denne av henne? Jeg tenker nemlig at den allerede er kjøpt av bedrifter som selger dette (som jeg ikke vil kjøpe av, fordi da støtter jeg dem), og at det da nesten kan være greit å kjøpe? Det er jo uansett bedre at den flotte jakka brukes til noe, i stedet for ingenting, når bedriftene likevel har fått sin støtte. Det er jo ikke slik at man selger den tilbake til butikken heller... Jeg er veldig usikker på dette, og lurer på om det strider mot hva jeg egt mener om pels? Blir det feil om jeg kjøper denne brukte jakken? Håper dere forstår problemet! Takk for svar på forhånd:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for henvendelsen. Vi forstår problemstillingen din og syns det er fint av deg å reflektere rundt dette.

Det er ingen lovregler som forbyr deg å kjøpe en brukt jakke med pels. Om du vil kjøpe jakken eller ikke, blir derfor helt opp til deg. 

Hvis du er sterk motstander av ekte dyrepels, kan det være at du vil kjenne litt ekstra på det å eie en jakke med pels, selv om den er brukt. Kanskje det i så fall ikke er verdt å kjøpe denne jakken? 

Som sagt er det helt lovlig å kjøpe jakken, så den endelige vurderingen vil du måtte ta. Kjenn på magefølelsen, så tror vi du kan ta en avgjørelse her helt fint selv :)

Lykke til med valget!

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva prioriterer du å bruke penger på?

Jente handler på nett (colourbox.com)

Mange opplever at de bare må ha de nyeste tingene, enten det er en mobil eller en merkejakke. Noen ganger fordi du vil selv, og andre ganger fordi det blir forventet. Men hvordan skal du prioritere med et slikt press og så mange fristelser?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø