Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få med skolen på å plukke plast?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hvordan skal jeg klare å få med hele trinnet/skolen til å plukke plast? Hei! Jeg vet ikke om dette er riktig emne ? Jeg har sett på en serie som handler om plast, og det er så sykt at uansett om det kommer en liten plastbit i hvaler eller dyr så dør de. Tenk at folk bruker svært mye plast hvert år. Og selvfølgelig all plasten vi bruker havner i havet og når dyr spiser det dør de. Jeg har sett at det kryr av mikroplast alle steder, og nanoplast. Når jeg ser på dette tenker jeg at det ikke er bra. Jeg har ikke sett at det finnes plast overalt utenfor området mitt, men jeg har tenkt å undersøke. Hvis det er, så har jeg tenkt å få med hele klassen eller trinnet til å ta en uke fri fra skolen for å plukke plast i de skoletimene vi har. Hvordan skal jeg klare det? Jeg bor ikke i en by, men er det mest i byer det er mye søppel, eller er det alle steder? Jeg har blitt interessert i dette og ønsker å gjøre noe med det, for jeg har lyst til å redde miljøet. Tusen takk på forhånd!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du engasjerer deg i dette!

Plastforurensning er noe som opptar mange, og kanskje er det flere enn deg som tenker på hvordan en kan bidra til å få vekk en del av plasten. Og, ja, plast er det overalt!

Jeg vil i første omgang anbefale deg å ta dette opp i klasseråd/elevråd. Den som leder møtet bør innlede litt om problematikken rundt plastforurensningen. Deretter bør elevene få komme med innspill på hva en kan gjøre. Da er det viktig at du legger fram de idèene du har. 

Like viktig som at det blir et engasjement rundt dette i skoletida, er at det blir noe som dere kan jobbe med på fritida også. Kanskje kan det være en idè at du kontakter den lokale velforeninga og prøver å få til noe der også?

Lykke til!

Hilsen rådgiver ungdomsskole,  ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø