Hopp til hovedinnholdet

Har veldig lyst på en dverg geit, men får ikke lov.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

jeg har hatt høner og lignende og hund, men foreldrene mine lar meg ikke få en dverg geit, jeg har penger til å kjøpe og faren min har gitt meg samtykke og sakt at han er villig til å betale for stellet for geita. jeg har passet bra på hundene og fiskene vi har i hjemmet vårt, jeg gjør husarbeid og passet på hønene og skiftet spon å ga dem høy og hentet egg. vi har gjærer rundt hagen og har hatt høner for et halvt år siden. vi har et ubrukt skur som var til hønene og med inngjæra uteplass og tak og vi har en robot klipper som jeg sier at de kan selge da vi får dverg geit, men moren min lar meg ikke, hva skal jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no, gutt 14 år.

Du har mye omsorg for dyrene og passer godt på dem. Jeg tror en dverg geit ville hatt det veldig bra hos deg.

Dine foreldre er tydeligvis ikke enige om dette, og det høres ut som du har faren din på din side. Kan du prøve å få faren din til å overbevise moren din om at det går bra å ha en geit i tillegg til de andre dyrene?

Kan hende at moren din bare trenger litt tid til å venne seg til tanken. Alt ligger jo til rette. Det er plass til geita, du skal betale for den og faren din er villig til å betale for stellet.

Prøv å ta en prat med moren din om dette og det kan hende hun endrer mening.

Les gjerne også vedlagte artikler.

Ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg sliter med foreldrene mine, hvordan kan jeg få de til å forstå?

Gutt tenker (colourbox.com)

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Hvordan skal du få dem til å forstå deg?

Les mer

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø