Hopp til hovedinnholdet

Hva vil skje med verden om vi fortsetter å forurense?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på hva som kommer til å skje med verden om vi fortsetter å forurense like mye som nå. Og jeg lurer på hvilke tanker andre folk har om det. Nei dette er IKKE en skoleoppgave!!! Jeg lurer veldig på dette selv!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du er interessert i dette, og lurer på hva som vil skje. Det er et stort og omfattende spørsmål som det er vanskelig å gi et kort og konsist svar på. Men vi vet blant annet at havnivået vil øke og det vil bli mer ekstremvær pga. varmere klima. Vi vet at mange plante- og dyrearter vil utryddes (både pga. klimagassutslipp, og pga. forsøpling) og at det vil bli vanskelig å dyrke like mye mat som tidligere. Sannsynligvis vil folk måtte flykte og vi vil få flere humanitære kriser. Dette er bare noen av tingene som vil skje. 

Mange tenker nok at det ikke er noen vei tilbake, og at det ikke spiller noen rolle hva vi gjør. Andre tenker kanskje at dette ikke er noe problem, og fortsetter å fornekte sannheten. Mens noen har tro på at vi som menneskehet vil klare å løse problemene ved hjelp av ny forskning og nye oppfinnelser. Det eneste som er sikkert er at det er vår generasjon som må jobbe for å stoppe denne utviklingen, hvis ikke er jeg redd at alt håp er ute. Så da er det flott at du interesserer deg!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Miljøordliste

Miljøordbok (ung.no)

Hva betyr egentlig CO2-ekvivalenter, fossilt brensel og klimagasser? Her er en ordliste som forklarer betydningen av vanskelige ord som dukker opp i forbindelse emed miljøvern.

Les mer

Slik bidrar du enkelt til en mer miljøvennlig verden

Pant på flasker (colourbox.com)

Hva kan DU gjøre i din hverdag for å være mer miljøvennlig? Vær miljøbevisst - bryt en uvane. Det er lettere enn du tror!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø