Hopp til hovedinnholdet

Politiet bør prioritere oppfølging av bilister som forurenser unødig mye

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Oppfordrer dere i politiet til å utvikle en måte der man kontrollerer om biler kjører i for lavt gir. Altså at de som kjørte i for lavt gir fikk bot på samme måte som å ikke kjøre med belte og kjøre for fort. Det er vel så farlig å være miljøsvin som å kjøre for fort. Spesielt eldre folk i 50 årene har ikke forståelse for dette, og det hjelper heller ikke å forklare det. Eventuelt kan dere lage et obligatorisk kurs med fokus på økonomisk kjøring. Nå med mange biler med automatgir er ikke dette like aktuelt lenger, men likevel. Det er jævli irriterende, hvertfall når det ikke hjelper forklare det. Men tror de har mer respekt for fagfolk

Besvart 06.11.2018 10:49
 

Svar
Hei


Takk for innspill.

Politiet er satt til å håndheve lover og regler i Norge. Dersom det hadde vært en lov mot å kjøre i for lavt gir, og med det forurense unødig mye, så kunne politiet forsøkt å gjøre noe med dette.

Slik situasjonen er i dag er politiets innsats i trafikken i stor grad fokusert på atferd som kan forårsake skade på personer.

Statens vegvesen har et tilbud til eldre bilførere som heter 65 +. Dette er gratis og hensikten er å undervise om bilkjøring, regler i for eksempel rundkjøring og miljøkjøring blant annet. Dette tilbudet er veldig populært og da får vi håpe at det blir mye læring ut av det også.

 

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor stor blir trafikkbota?

Bil om vinteren (ung.no)

Hvor stor bot får du egentlig for å kjøre ti kilometer over fartsgrensa?

Les mer

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Politimotorsykkel (colourbox.com)

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø