Hopp til hovedinnholdet

Er jeg emo kun forbi att jeg har svart hår og svarte klær ?

Gutt 17 år
 

Spørsmål
Hei er en 17 år gammel gutt som har aspergers syndrom. I det siste har jeg farget håret mitt svart og begynt å gå med kun svarte klær (hadde brunt hår før). Det er kun 1 grunn til att jeg gjør dette, og det er for å få bedre selvtillit og det har jeg fått. Jeg føler meg mye "kulere" på en måte. Jeg går på pub og jeg sliter en del med ting i hverdagen som f.eks det å være sosial og jeg er veldig ensporet. Er jeg emo kun forbi att jeg har svart hår og svarte klær ? Eller er emo en med kun svarte klær og som kutter seg ? Og hva synes dere om livstilen min ? Takk :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Du er jo ikke emo selv om du bruker- og trives i sorte klær og har farget håret ditt sort.  Det handler jo mer om at du har funnet deg en stil som du trives med, og det er bra.  Emo handler jo ellers både om livsstil, musikksmak, følelser og holdninger, og ikke bare om klesstil

Hvis det å gå på pub gjør at du blir mer sosial og føler at du trives bedre, så er sikkert det greit.  Det å treffe andre og øve mer på sosiale ferdigheter kan jo også gjøres på ulike andre arenaer.  Hvis du har noen interesser, så kan det å drive med dem på fritiden og treffe andre med samme interesser, kanskje være den beste måten å få til noe sosialt på. 

Lykke til videre.  Kle deg slik at du føler deg kul og trygg.  Det gjør godt hvis noen rundt deg skulle bekymre seg, så kan du jo bare si til dem at du liker denne stilen.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Kor lenge kan du spare til bustad på BSU-konto?