Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg kjøpe bil eller ikke mtp. miljøet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har et problem. Jeg er i god gang med billappen. Jeg er veldig usikker på om jeg skal kjøpe bil. De aller fleste av vennene mine har bil. Jeg er opptatt av miljø og gjør mye bra for miljøet. Derfor blir det vanskelig å velge. Jeg skal i lære til neste år og da hadde det vært kjekt med bil. Jeg ser at bil er greit, men det er ikke bra for miljøet. Hva syntes dere jeg bør gjøre? Jeg har ikke mye penger så elbil eller annen hybrid blir ikke aktuelt.

 

Svar
Hei


Jeg synes det er veldig fint at du tenker miljø og gjerne vil gjøre det du kan for å redusere utslippene. Det stemmer at en hybridbil er dyrt, men en elbil er mer overkommelig. Likevel har dagens elbiler en del begrensninger, og skal du kjøre langt hver dag og kanskje ha med deg større bagasje, er nok ikke det noen god løsning.

 

Å reise kollektivt er selvsagt det beste alternativet, men du må avveie det mot hvor du skal jobbe og hvor mye tid du vil måtte bruke på bil/tog og ev. bytte. Vil en egen bil spare deg for masse, masse tid hver dag, synes jeg likevel det er det best alternativet. Det finnes bruktbiler å få kjøpt som ikke er helt håpløse med tanke på CO2-utslipp, så det er noe du kan ha i tankene når du ev. kjøper brukt. Finner du en interessant bil kan du lese mer om utslipp og bensinforbruk på nettet.

 

Blir det bruktbil på deg er det likevel lurt å tenke på å bruke den minst mulig på fritiden. Avhengig av avstander og hvor du bor, er det lurt å tenke på alternativer som kollektivt, sykkel, å gå osv. når du skal ut på noe. Kanskje kan du plukke opp noen og kjøre flere i bilen på vei til lære/jobb? Det er alt for mange biler på veien med én person i hver - kjører man flere blir det både billigere - og bedre for miljøet.

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø


Quiz: Hva vet du om økonomi?

Hva betyr inflasjon?