Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lite sosial, jeg prøver men får det ikke til.

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg er ganske lite sosial, snakker nesten ikke med noen, og nor jeg først snakker med noen sier jeg noe feil, så det hørest dumt ut og i tilleg er jeg ikke noeserlig intrisert, eller det vil si atte jeg ikke børster meg noe serlig, men har langt hår, og jeg durser ikke heletiden, forde jeg ikke liker å gå inn ig komer nesten ikke ut nor jeg er ferdig. jeg står og ser på de andre og studerer dem nøye, men vis noe som er morsomt, og jeg ler er det akkurat noem om jeg er verdens teiteste person. jeg har på en måte alltid hatt en venn på bussen, men så er jeg litlite sossial, har ikke noen ting nytt og kult, har ikke noe å snakke om. men når jeg snakker med ho er det som om ho er lei segpå grunn av meg. jeg prøver, og det er DDDDDDDDRRRRRRRRRRIIIIIIIITTTT SSSSKKKKKUUUUUUUUUUMMMMEEEEEEELLLLLLLLLLLTTTTTT for å si det milt. jeg tenker mye på hvajeg skall si, men jeg får det ikke til! jeg har og lova å låne henne en film, men jeg finner den ikke! jeg føler jeg ikke har noen å snakke med. ikke en gang mamma og pappa, forde de skjenner ingen av de jeg prøver å bli kjent med og bli venner med, så hhhhhhhhhhhhhhhhjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeelllllllllllllpppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :'(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke altid så lett å ta kontakt med andre mennesker. Ofte er man mere streng med seg selv enn andre er. Det kan noen ganger være lettere snakke med andre voksne både om hvordan du har det og hjelp til hvordan du kan være sosial på en måte du liker. Det kan være veldig skummelt å bli kjent med andre derfor kan det være godt å få hjelp til å bli kvitt den angsten som stopper deg fra å bli kjent med andre.

 

Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Synes det er vanskelig å si hvordan du har det rett ut kan du skrive ned dine tanker og bekymringer og gi det til enten lege eller psykolog. Det er også mulig for deg å ringe anonymt til flere hjelpetelefoner ; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300.

 

Håper at dette til nytte for deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Er det aldersgrense på prevensjon?