Hopp til hovedinnholdet

vi har noen spørsmål angående et prosjekt vi har om klima. Vi har valgt landet BRASIL, og derfor er vi interessert i akkurat det landets meninger om disse standpunktene:

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, vi har noen spørsmål angående et prosjekt vi har om klima. Vi har valgt landet BRASIL, og derfor er vi interessert i akkurat det landets meninger om disse standpunktene: Spm 1: Overgangsland har langt lavere utslipp per innbygger enn industrilandene. Men siden landene er så store er likevel utslippene vesentlige og står for mye av veksten i de globale utslippene. Hvilke krav bør gjelde for disse landene? Spm2: Utviklingsland har lave utslipp av klimagasser. De fleste utviklingsland ønsker økt økonomisk vekst. Dette medfører bruk av energi, noe som ofte betyr økte utslipp. Hvordan bør disse landene delta? Spm 3: Teknologi for å produsere fornybar energi eller rense utslipp fra industri er svært viktig for å kutte utslipp. Slik teknologi kalles ofte "grønn" teknologi og utvikles først og fremst i industriland. Fattige land har ofte ikke råd til å utvikle eller kjøpe teknologien som trengs for å kutte utslipp. Hvordan kan vi sørge for at fattige land får tilgang til grønn teknologi? Håper dere tar dere tid til å svare på disse standpunktene, gjerne før uken er omme. Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Dette er veldig kompliserte spørsmål, og vi har dessverre ikke veldig god innsikt i hva akkurat Brasil mener om disse spørsmålene. Jeg tør derfor ikke å begynne å mene noe om det, og anbefaler dere å kontakte f.eks Miljøverndepartementet, og/eller miljøvernorganisasjoner som Bellona, Natur og Ungdom, WWF Norge, Regnskogfondet og lignende.

 

Masse lykke til! Det er et veldig spennende og viktig prosjekt dere har valgt dere!
Vennlig hilsen


ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold 2

Hvordan kan du se om et brød er grovt?