Hopp til hovedinnholdet
Gutt 15 år
 

Spørsmål

hvordan hadde du likt det, hvis alle logget seg av når du logget deg på? hvordan hadde du likt det, hvis du visste at du ble utestengt? hvordan hadde du likt det, hvis du visste du ble baksnakket? ...hvordan ville dette vært for deg? det er slik jeg har det... skjønner ikke helt grunnen, men det sliter når en får vite sannheten..fammilien er de eneste som virkelig bryr seg. men ikke vennene mine. hjelp meg! hva bør jeg gjøre? takk for at noen i alle fall bryr seg:-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette er mobbing!

 

Mobbing handler mer om mobberne enn om de som mobber. De må stoppes. I dag er det deg i morgen er det noen andre. Å ha det sånn du har det er skadelig for deg og det er nå den viktigste grunnen til at de må stoppes. Snakk med foreldrene din og fortell hvordan du har det og hva som skjer. De kan hjelpe ta dette opp med skolen eller foreldrene til de det gjelder.

 

Dessverre er det veldig mange umodne unge mennesker som ikke vet hvor stor skade de gjør på andres liv. Ønsker du ikke å blande dine foreldre inn i første omgang er det flere du kan prøve snakke med. Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Det er også mulig for deg å ringe anonymt til flere hjelpetelefoner ; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300.

 

Håper at dette kan være til nytte for deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø


Quiz: Hva vet du om kultur?

Hva er "Den kulturelle skolesekken"?