Hopp til hovedinnholdet

Hun kan ikke være venn med meg lengre fordi jeg ikke åpner meg for henne

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal "spørre".. eg har/hadde en venner, en venner som jeg var glad i.. "vi skulle ha det så bra" men så sa hun at hun ikke kunne stole på meg.. og at vi ikke kunne være venner fordi jeg ikke "åpnet " meg.. bare helt plutslig liksom.. og hun vet at jeg ikke "åpner meg " om privat liv og gudene vet.. jeg har jo sagt en del til hun.. som jeg ikke vill ha sagt til andre.. og det er vansklig for meg å forstå.. og "miste " en venn.. vi har en liten skole så det er ikke bare og "finne " seg en ny.. eg er en veldig følsom person så eg blir lett såra.. så det er en av grunnene til at jeg ikke åpner meg... jeg vet ikke hvem jeg kan snakke med("vet du?")...jeg kan ikke snakke med familie det blir bare trøbbel.. og det samme med skolen.. jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre.. jeg vet ikke heller om du vet det men.. ja..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Situasjonen din kan sees på to måter: enten er det hun som er en dårlig venn som skal droppe deg bare fordi hun synes at du ikke deler for mye, eller så burde du kanskje ha fortalt henne hvor vanskelig du synes det er å prate med folk.

 

Jeg kan skjønne at hun synes det er vanskelig at du ikke deler så mye med henne. Når man er veldig gode venner, kanskje bestevenner, forventer man at venninnen din skal stole på deg like mye som du stoler på henne. Jeg sier ikke at du ikke stolte på venninnen din, men for mange er det nettopp hvor mye man deler med hverandre som definerer hvor mye man stoler på hverandre.

 

Det jeg synes du skal gjøre hvis du vil fortsette å være venn med henne, er å fortelle henne hvordan ting er og hva du føler. Fortell henne at du virkelig prøvde å åpne deg for henne, og at du følte at du gjorde det. Fortell henne hvor vanskelig du har for å snakke om private ting med andre, og at du ikke klarer å snakke med familien din heller. Så sier du at du faktisk stolte på henne, og at det var derfor du i alle fall fortalte henne noen ting.

 

Likevel synes jeg ikke det er helt ok av henne å avvise deg helt som venn fordi du ikke deler ting med henne. Det er greit at hun kanskje ikke synes dere kunne være like gode venner av den grunn, men man kan jo fortsatt være venner og finne på ting sammen selv om man ikke snakker om alt mulig. Tenk deg om det er en slik venn du vil ha! Hvis det er det, og hvis jeg kanskje har misforstått, så må du prate med henne og fortelle henne hvordan det ligger an. Hvis ikke er det bare å prøve å ta kontakt med andre! Du kjenner sikkert de fleste på skolen fra før av, så det er bare å ta initiativ til å bli bedre kjent med dem!

 

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hva er Cannabis mest kjent for?