Hopp til hovedinnholdet

Jeg har rotet meg opp i masse trøbbel, blant annet fått masse bøter. Jeg vil begynne på nytt med blanke ark, hva kan jeg gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde en kompis av på 23 år.. før får 3 år siden. så bodde han på gaten og ingen ville hjelpe han. Og han spurte folk om han kunne sove hos dem. Men ingen ville har han hjemme hos dem. Så ble jeg kjent med han. Han kom til meg bodde hos meg veldig god stund. Han fikk mat varme. O alt det han ville. Så en dag. ble han kjent med folk som selger dop. Og masse dritt. Så fikk han et hjem i sandviken. jeg hjalp han med møbler og alt det der. Gi meg og han ute på natten å stjal masse vis av møbler. Men så flyttet han inn til byn. Men så jobbet han i 2 år. så klarte han å spare opp til 130000 kr. Han har gjemt pengene oppi skogen. Men når han gikk opp der. så tok han rusmidler. Så gjemt han de pengene. Men så kom han til meg og sa at han har glemt de pengen eller hvor de var. Så spurte han meg om jeg ville hjelpe han med det. Men jeg ville jo ikke si nei til det. Så gikk meg og han fra mandag Onsdag og fredag. fra kl 3 om natten til 9 om morgen. så ble jeg helt utslitt. så sa jeg til han at det gidder jeg ikke mer så ga jeg håpe de gjorte han og. så hadde han fyren en kompis. så sa jeg til han vil du vere med å lete etter de pengene. så ble han overrasket at han kunne tjene litt penger. Så gikk meg og han om morgen opp der. så lettet vi så kom han fyren som eier de pengene. så hadde han kniv på seg. så sa jeg til han ka skal han gjøre med kniven sin då. så begynte meg og han bryte så falt jeg. Så hadde han kniven mot halsen min. Så sa han til meg vet du hvor pengene er så sa jeg nei det vet jeg ikke. Så han du har tre sek på deg. Vist du ikke fortelle kor pengene er så drepe jeg deg. Så sa jeg i tre sek at jeg ikke viste kor hen de var. Så stakk han kniven litt inn i halsen. Og så skjente jeg at de dritt vondt så sa jeg til han kan jeg får lov å reise meg opp litt. Men så sa han at det var greit får han. så reiste jeg opp så klarte jeg å komme meg løs å løp jeg å ringte til politie. og der så kom de på stede veldig fort. så ble jeg avhørt. men så ble begge de to tatt.. siden de prøve å drepe meg. Han andre sa at han dritte i meg og det er min problem.. han ville ikke hjelpe meg. Men det er en ting jeg lure på kordan kan jeg komme meg vekk fra den saken. sånn at jeg ikke sitte hjemme hele dagen. og er redd vist noen komme. siden alle narkiser er ute etter meg holde på å si. Men har dere noe pellingen kordan jeg kan løse det probleme mitt?. Jeg har en annen spørsmål. Jeg har masse vis av bøter som jeg må betale. Og bestefar min mener at han kan betale disse bøtene men det vil jeg ikke at han skal betale de. jeg vil vise han at jeg klare det med mine egene hender. Og jeg vil ike stjele å betale de bøtene. jeg har lyst å begynne med en ny ark. der er kun postive ting er. Men jeg har søkt etter jobb skrevet masse søknader. Men jeg fikk ingen svar. ingenting ikke et enste svar. Har dere noe peliling kordan jeg skal betale disse bøtene. Om dere vet om noe jobb sånn at jeg kan søke på. eller noe. Unnskyld får at jeg tok deres tid :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Beklager så mye at du har ventet så lenge på svar fra oss!

 

Det er kjempeflott at du ønsker å begynne på nytt i livet med blanke ark og at du vil ordne opp i dette selv. Jeg skjønner godt at du er bekymret for at narkomane er ute etter deg og for at du har mye gjeld. Når det gjelder gjelda er det beste å ta kontakt med de du skylder penger. De er mer interessert i å finne en løsning slik at de kanskje får til bake pengene sine, en å ta folk. Du kan også ta kontakt med NAV for å høre om de kan hjelpe deg. Det kan hende at det å la bestefaren din hjelpe deg, men da som et lån som du betaler tilbake.

 

Det er vanskelig for meg å råde deg til hvilke jobber du bør søke på der du bor da jeg ikke vet hva som er mulig der du bor. Det kan hende at det kan være litt vanskelig å få jobb før du er 18. Etter du fyller 18 vil det være flere jobber å velge mellom. Jeg vet ikke om du tenker å ta mere utdannelse. Har du lyst på det kan du ta studielån og bruke noe av det til å betale tilbake bestefaren din. Mer utdannelse øker sjansene for å få jobb, det øker også muligheten for å få en godt betalt jobb.

 

Jeg tror at de narkomane som bekymrer deg har mer enn nok med seg selv og rusen og jakten på rus vil føre til at de ganske raskt vil glemme deg dersom du holder deg unna dem.

 

Håper at dette er til hjelp for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø