Hopp til hovedinnholdet

Hvordan jeg kan få moren min til å slutte å kommentere alt jeg gjør når som helst og hvor som helst?

Jente
 

Spørsmål

hei! Jeg lurer på om dere kan svare meg på hvordan jeg kan få moren min til å slutte å kommentere alt jeg gjør når som helst og hvor som helt. For hun virker det ut som at jeg virkelig ikke gjør en dritt hjemme. Vis jeg først gjør noe så sier hun at det bare skulle mangle. Men jeg gjør så ufattelig mye mere enn mine søsken. Har en bror som er 2 år mindre enn meg. Men jeg syntes hun burde behandle oss likt. Det jeg gjør burde han også klare å gjøre. Det har altid vært slik. Men før hjalp jeg til mye mere i hjemmet, men etter alt klaginga har jeg kuttet ut alt. Virkelig alt. det er serriøst bare krangling hele tiden i denne familien. Pappan min jobber ikke der jeg bor så han er veldig ofte vekke. Når han først er hjemme, kansje hver andre helg så krangler vi bare...Jeg sier at det er bedre at han er i oslo, får jeg trenger han ikke her hjemme. Han vil ikke at vi skal flytte inn til oslo, og jeg vet virkelig ikke hvorfor. Men tilbake til det jeg vil ha svar på" vet du hvordan jeg kan få mamma til å slutte å diskutere hele tiden, eller mere krangle kan jeg si. Her er et par eksempler: * jeg får altid skylden for noe som ikke er min feil. Hvis feks broren min sitter på dataen istendenfor å spise middag med familien så sier jeg til han at han må komme. Da sier bare mamma, det sier du! du er ikke noe bedre selv. SÅ sier jeg" jeg spiser altid med dere. Og jeg vil bare få han hit! Da blir hun bare sint på meg og alt går ut over meg... Jeg takler ikke mere lengre... Plis heeelp me!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Beklager at du har ventet så lenge på svar fra oss!

 

Det er vondt å føle seg forskjellsbehandlet fra sine søsken. Jeg vet ikke hva du har prøvd for å få moren din til å forstå hvordan du har det. Det aller beste er om du kunne sette deg ned med moren din når dere ikke krangler og prøve å forklare henne hvordan du har det. Dersom du ikke tror det går, kan du prøve å ta med deg noen både moren din og du stoler på som kunne hjelpe deg snakke med henne. Det kan være tanta, onkel, besteforeldre eller nabo. Det kan også være lærer, sosiallærer eller helsesøster.Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Dersom du tenker at det blir vanskelig å få snakket med moren din kan det likevel være en ide å snakke med noen av de jeg har nevnt over for din egen skyld. Det kan være godt å dele og vikig å si i fra om hvordan du har det!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø