Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg takle å ha blitt voldtatt da jeg var yngre og det å ikke bli trodd på dette?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 21fr Krsand. håper dere kan hjelpe meg litt her med noen råd. hadde satt pris på det. Da jeg var 15 år ble jeg mobbet og lurt av noen jenter og en gutt jeg likte. Jeg ble skam banket av de 3 jentene som mobbet meg og en gutt til som var der. Når jeg lå forslått gikk dem og han som jeg likte kom tilbake alene. Han voldtok meg der jeg lå. jeg ble truet med å se familien min dø viss jeg sa det til noen.. jeg var 15 år og todde på det tok meg 5 år før jeg fortalte det til min type som jeg har vært nå sammen med i 4 år. Han banket opp sammen med en annen opp han som gjorde dette mot meg. typen min sitter nå i fengsel for det. han som voldtok meg fikk 25.000 i erstating for å blitt banket slik av typen min.. Jeg tørte aldri å anmelde det som skjedde meg jeg var redd for å ikke bli trodd og vile ikke møtte han som gjorde dette mot meg i retten. vile aldri taklet det og hater å snakke om det. jeg sliter med angst,uro og sævnproblemmer og har tilogmed søkt trøst av rus når tankene er på sitt verste. Dette har folk i bygda mi nskaket om og jeg for høre av mine nærmeste venniner at det er flere som ikke tror meg... og et par som har spurt meg respedktløst ut. " ble du seriøst voldtatt" ? Det gjør meg så fryktelig vondt å oppleve slik og heller ikke bli TRODD, når jeg ikke en gang har snakket med de folka selv som sier de kke tror meg. Hvordan skal jeg takle dette???jeg klarer ikke å snakke med psykolog om dette og vil ikke måtte bruke mere energi og tid på å snakke om dette mer... jeg har fått mye problemer etter det som skjedde og verre har det blitt i det siste. har oxo gått fra veldig deprimert til å få mere tempremang og teker bare på å ta mere igjen..osv :( er skeptisk til alle jeg kjenner og tror det verste hele tiden og har ye stress og uro som gjør at jeg svetter så når jeg er ute... hvordan skal jeg takle det at folk ikke tror meg? hvordan skal jeg kunne iverfall gjemme bort denne opplevelsen for meg selv ? hadde satt pris på noen råd viss det er mulig. takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Både en voldtekt og mobbing gjør ofte stor skade på følelsene til et menneske. Det er ikke rart at du har det vanskelig. jeg forstår godt at det ikke virket som en løsning å anmelde dette da du bare var 15. Det gir deg et tilleggsproblem med at ingen tror deg. De aller fleste som voldtar nekter jo for det. Det at han ble banket opp ser ikke ut til å ha hjulpet deg.

 

Jeg kan forstå at tanken på og bruke energi på å fortelle historien din til en psykolog ikke frister så er jeg redd du bruker mere energi på å prøve å unngå vanskene. Det er tydelig at minnene og de vonde følelsene ikke går bort av seg selv. Du har heller ikke greid å dope dem vekk.

 

Jeg tror at du fortjener at du bruker litt energi på å få det bedre. Selv om det ofte er tungt å begynne å snakke med en psykolog i begynnelsen så blir det ofte lettere etterhvert. Den billigste måte å komme i behandling hos psykolog er å få henvisning fra fastlegen som betyr at man nødvendigvis må si noe til legen om hva det handler om. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Du er verdt å hjelpe!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø