Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg mer aktivt være med på å redde miljøet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

utrydningstrua dyr forsvinner, regnskogen blig hogd ned og jordkloden dør. Men det ser ikke ut til at noen bryr seg nevneverdig. Hvorfor ikke? Hva kan jeg gjøre for å være med og redde miljøet ? jeg støtter jo organisasjoner som WWF og Regnskogfondet, og sånne ting. Men det virker ikke som dette hjelper noe særlig. finnes det noen måter å gjøre noe mer aktivt på?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Folk bryr seg nok, men det er kanskje vanskelig å se i dagliglivet. Man må nesten fortsette å leve livet sitt selv om vi har store miljøproblemer. Dessuten er det nok mange som ikke er helt informert og som ikke er klar over hva som skjer - og en del som rett og slett tenker at det ikke er deres problem.

Det er kjempebra at du er engasjert og ønsker å gjøre noe. Nå har det seg slik at de aller største miljøutfordringene vi har er nødt til å takles på internasjonalt nivå. Og der er det store utfordringer og uenigheter. Det du kan gjøre er å være aktiv og informere om miljøutfordringene, oppfordre kjente til å gjøre små ting som å ta i bruk kollektivtraffikken, resirkulere, spare strøm og lignende. Om du ønsker å gjøre noe mer aktivt kan du bli med i organisasjoner som jobber for natur- og miljøvern, som f.eks. Natur og ungdom, eller engasjere deg i et politisk ungdomsparti. Du burde bruke engasjementet ditt! Det hjelper så absolutt å støtte organisasjoner som de du støtter, men man ser ikke utviklingen på så kort sikt. Ting tar tid - uheldigvis. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø