Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg kjøpe el-bil?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg holder på å ta bil lappen. Jeg er bekymret over klimaet, noe som tenker mye på. Jeg får dårlig samvittighet når jeg har kjørt bli. Jeg har derfor lyst på en miljøvennlig bil. Jeg har tenkt på elbil. Men selv når de er brukt er de for dyre. Jeg spurte mine foreldre om hva de mente om at jeg kjøpte elbil og de mener at det er dumt pga kjørelengde og at du får mer bil får pengene ved å kjøpe vanlig bensin eller diesel. Jeg lurer derfor hva dere hadde gjort. Jeg trenger bil i mitt yrke. Jeg har veldig lyst å slippe den dårlige samvittigheten når jeg kjører bil, men de er for dyre. Politikerene sier vi må kjøre miljøvennlig, men det finnes ikke billige miljøvennlige biler.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg synes det er flott at du tenker miljø når du tenker transport. Det finnes el-biler som er rimeligere enn vanlig bensindrevne biler, men på bruktmarkedet er det foreløpig dårlig med tilbud. Om jeg vil anbefale deg å kjøpe el- eller bensinbil avhenger av hva slags jobb du har du trenger bil til og hvor du bor/jobber. Kapasiteten til el-bilder er foreløpig såpass begrenset at det er først og fremst i byer det vil være praktisk. Der har du tilgang på strøm når du måtte trenge en ny ladning, og bilens fart passer bedre til småkjøring enn landveiskjøring med høy hastighet. Fordelen i byen er at du passerer gratis ved bommene, kan kjøre lovlig i kollektivfeltet og kan parkere gratis på kommunale parkeringsplasser. Ulempen med el-bil er også at det er begrenset med oppbevaringsplass i bilen, så hvis du har et yrke der du trenger å drasse med deg en del ting, er det ikke mye du får med deg.

 

En generell fordel med el-biler som du må ta med i regnestykket er at du slipper moms, engangsavgift og årsavgift.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
majrbek
0
24.11.2009 20:19:00
hei alle sammen er en gutt på 19 som skulle hat lappen forlengst. Bynte med lappen for 4mnd siden,å gikk bra helt til sistestop oppkjøring.Når jeg skulle ha oppkjøring,fikk jeg ikke kjørt opp,måtte ha en gyldig legitimasjon.Jeg har bare utlendingpass,og det er ikke gyldig leg.Vet at bankkort med bilde er gyldig ,men får ikke det heller,må ha norsk pass både til bankkort å for å ta oppkjøringa:(er i tvil hva jeg kan gjøre her!:(:(norsk passet får jeg ikke før om 2 år,så det er en stund til. Lurte bare må jeg vente i 2 år,eller er det no jeg kan gjøre her?værsåsnill skriv til meg på min mail:) (red. Vi svarer ikke per e-post, men du kan kontakte Vegvesenet (www.vegvesen.no / firmapost@vegvesen.no) og høre med dem hva du kan gjøre. De kan svare på om det finnes alternative måter å legitimere deg eller om du faktisk må vente til du har fått pass og norsk statsborgerskap).

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Miljøvern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om miljøvern


Quiz: Hva vet du om høyere utdanning?

Når og hvor fikk vi det første universitetet i Norge?