Hopp til hovedinnholdet

kan man anmelde mobbing der det har pågått i en periode over fb i chat til meg

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvis noen baksnakker meg over sosiale medier med andre, er det da nettmobbing? Jeg vet at det allikevel skjer da folk sier ifra til meg. Personen det gjaldt står mer om under... Og kan man anmelde mobbing der det har pågått i en periode over fb i chat til meg, og nå begynt igjen? Har tatt vare på meldingene med screenshot. Har gått til lærer, studierektor, og rektor. Eneste ikke innblandede var politi i fjor vinter. Nå vil jeg få en slutt på det en gang for alle...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mobbing som anses som "skremmende eller plagsom opptreden" eller annen hensynsløs oppførsel, som krenker en annens fred, kan etter straffeloven § 390 a straffes. Dette kan f.eks. være sjikane via telefon, sms eller sosiale medier.

Blir du mobbet er det viktig at du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg, slik du har gjort tidligere. Det kan være foreldre, en lærer eller helsesøster. Du kan også ringen Røde Kors-telefonen for barn og ungdom. Dit ringer du gratis og anonymt på 800 33 231. Sammen med andre kan du jo finne ut om det kan være lurt å anmelde mobbingen.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing