Hopp til hovedinnholdet

Gutt blir mobbet og utsettes for vold av andre gutter i klassen

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg ble slått ned idag av noen gutter fra klassen. Det begynte med at de kalte meg for Nerd og fitte sleiker og fordreide bavian rumpe. Så jeg bare gikk forbi uten og svare. Men de bare fortsatte så tok de en jernstang fra grøfta ved skolen og slo meg i hue og tokk en pinne og kastet den på meg. Etter det lo jeg på bakken mens folk sto der og pekte og lo så spyttet de på meg. På hjemveien møtte jeg dem på nytt. De var 9 stykker som en murvegg jeg bare sto der. Så løp de mot meg og jeg fikk panikk og løp nedover gata der det er mange biler jeg løp over gata og tryna så løp guttene på meg og slo meg ned og ned så kom pappa'n til en av dem kjørende forbi og stirra forbauset på meg og dem. Neste øyeblikk våknet jeg opp i senga mi. og her sitter jeg og blir sendt trusler om at jeg skal brenne og shit. Foreldrene mine vet at jeg blir mobbet...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er helt forferdelig å lese!! Det de guttene gjør er rett og slett ulovlig, det er grov vold og bør anmeldes til politiet!!! Og du må i hvert fall varsle skolen at dette skjer på skolen, og på vei til og fra skolen. Skolen er pliktig til å tilrettelegge for et godt skolemiljø for deg og alle andre elever på skolen. Ditt skolemiljø er ikke bra, og skolen må ta sin del av ansvaret. Disse guttene må ansvarliggjøres sine handlinger og det må jobbes med skole og klassemiljø på skolen din.

Si ifra til foreldrene dine igjen hva som har skjedd. Fortell hva du faktisk utsettes for. Også må dere sammen ta det videre til skolens ledelse ved rektor.

Nesten litt hell i alt det vonde er at du nå har et vitne i faren til gutten i klassen din, og eventuelt også alle de andre bilene som kom kjørende. Hva gjorde forresten faren til denne gutten? Han var jo til og med vitne til noe av dette.

Jeg forstår at det kan være veldig vanskelig å gå videre med dette, men jeg håper likevel du tar mitt råd og gjør det. Sånn kan det ikke fortsette, og ting vil dessverre sannsynligvis ikke gå over av seg selv!!! Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster) 

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing