Hopp til hovedinnholdet

Er bekymret for venninna mi som kommer til å ta selvmord på grunn av mobbing

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går rett på sak!! Det er en jente jeg er god venn av Hun blir mobbet sterkt og (KOMMER) til og ta sjølmord hva burde jeg gjøre for og stoppe henne???? trenger svar fort !!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver og ber om hjelp

Det at du ser det som skjer og ber om hjelp er viktig for denne jenta.  Hun er fortvilet og trenger hjelp.  Det er mulig å få slik hjelp.  Si ifra om din bekymring til noen voksne som kan ta ansvar: Lærere, foreldre, helsesøster eller andre.  Du kan også tilby deg å følge venninna di til en lærer eller helsesøster.  Det kan være lettere for henne å våge seg til en prat med dem om hun har en som støtter henne.  Ved å si ifra legger du ansvaret hos noen voksne for å hjelpe henne med det hun strever med.  -Da kan du fortsette å være en god venn, og en hun kan har det hyggelig sammen med, for det er nok også superviktig for henne.  

Se også under om hvor man kan få hjelp

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing