Hopp til hovedinnholdet

Dere sier bare at vi skal snakke med en voksen om mobbing, men vi spør DERE!

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Dette et et anonymt tips til alle i ung.no! Jeg har selv sent inn mange spørsmål og det er en ting som dere kan forbedre (tror jeg) det er fks, vis jeg sender et spørsmål og sier "jeg blir mobbet på skolen" så svarer dere ofte at det er lurt og snakke med en voksen hjemme eller helsesøster osv, vis dere ikke har skjønt det så spør vi dere ISTEDEN for og snake med foreldre og slikt, jeg skjenner ingen som hade turt og si fra til noen voksne som man skjenner, så prøv og si lot mer om hva man faktisk kan gjøre! (Ellers så syntes jeg dere gjør en veldig god Job!) Hilsen gutt 13!(-:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du gir oss denne tydelige beskjeden.  Jeg forstår at det virker litt dumt når vi bare ber dere å prate med noen hjemme eller på skolen om mobbingen.  Vi skulle ønske at vi kunne gi dere noen gode, og enkle råd som gjorde slutt på mobbing.  -Vi vet at det er viktig at de voksen rundt barn og unge VET og hjelper med å GJØRE noe, så derfor oppfordrer vi til å prate med dem.  Vi prøver også å gi råd om å si ifra om at man blir lei seg av kommentarer o.l. og vi forsøker å oppfordre til ting man selv kan endre på på annen måte. 

Mobbing er vanskelig for den som opplever det, og ingen løsning passer for alle.  Vi skal ta med oss ditt innspill og prøve å gi litt mer råd om også andre ting å gjøre enn å prate med de voksne.  

Ha det godt!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing