Hopp til hovedinnholdet

Eg ble mobbet på barneskolen når eg begynte på ungdomsskolen var det ikke så mye håpet jeg men så begynte en lærer og mobbe meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Eg ble mobbet på barneskolen når eg begynte på ungdomsskolen var det ikke så mye håpet jeg men så begynte en lærer og mobbe meg.de som mobbet meg mobber meg nesten aldri nå. Men eg husker enda det de sa til meg og sier det nå til meg selv. Og eg vet ikke hvem eg skal si det til.og er det mobbing når folk gir deg kallenavn som du ikke liker og stjeler av deg. Og utestenger deg fra samtaler?har nå ingen ekte venner eg kan stole på nå som jeg går på ungdomsskolen Trude men de oppførte seg drit mot meg men de vet ikke at de gjør det selv og vet ikke hva eg skal gjøre. Og tør ikke å si hvordan eg har det på skolen og hjemme til mamma og pappa.sitter nesten hver dag alene på rommet mitt alene og stille nesten hele dagen og får dårligere og dårligere selvtillit. Prøver å si det til folk men de skjønner ikke hva jeg mener med det.og er det mobbing og si at folk ikke får lovt til å skrive nynorsk. Hilsen en jente på 13 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller om en lærer som mobber, medelever som mobber, dårlig selvtillit og utestenging. Det høres ut som en vanskelig situasjon, og den blir ikke mindre vanskelig av at du takler den alene.

Jeg tror det er veldig viktig å ha en voksen å prate med når man har det tøft. Den personen kan hjelpe deg med å få det bedre, og de kan hjelpe deg med å forstå hvorfor ting er som de er. Har du en voksen som du kan snakke med om dette? Du sier at du ikke tør å si det til mammaen eller pappaen din, og det kan jeg forstå. Hva med å snakke med helsesøster eller en trener?

Du sier at du sitter på rommet ditt alene og får dårligere og dårligere selvtillit. Det synes jeg høres vondt ut, og jeg tror det er lett å havne i en spiral av vonde tanker om man sitter for seg selv og fokuserer på det negative. Kan du prøve å finne noen aktiviteter å begynne med som gjør at du kommer deg ut? Det kan være sport, teater, sang eller noe helt annet. Hovedpoenget er at det gjør godt å komme seg ut og tenke på noe annet.

Til sist synes jeg du skal vurdere å snakke med læreren som du føler deg mobbet av. Eventuelt kan du snakke med en annen lærer på skolen, som kan hjelpe deg å ta det opp med din lærer.  Det er alvorlig når en voksen mobber en elev, og dersom du opplever det sånn er det en sak som helt klart burde ordnes opp i. Det er en vanskelig ting å si ifra om, men det er viktig for at du skal trives på skolen. Tenk hvor mye du er på skolen i løpet av en uke – det er ganske essensielt å trives der man er hver dag, synes du ikke?

Ta vare på deg selv! Jeg ønsker deg lykke til.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing