Hopp til hovedinnholdet

Eks-kjæresten min sier veldig stygge ting til meg. Hva burde jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Så på skolen sitter jeg bak en fyr men han sier til meg vær dag et jeg burde ta selvmord og han driver og flørter noe jævlig med den ene venninnen min og da ser han bare stygt på meg og sier stygge ting til meg han er og exen min å da og får noen dager siden la jeg ut et bilde av en melding bare av den meldingen og skrev at jeg ville ha en forklaring, han har drevet og kalt meg hore og slikk i over ett årtil og med når jeg var sammen med han pga at jeg ikke ville kysse han og dytta han unna. Og ja han bynte og kalle meg stygg hore og lignende. Har sakt fra til lærene så jævla mange ganger med det virker ikke hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår godt at du reagerer på det denne gutten sier til deg og at du ikke syntes det er noe hyggelig. Slik jeg forstår det så er dette eks-kjæresten din og du har spurt han om hvorfor han sier disse tingene til deg.

Jeg syntes det denne gutten sier til deg er veldig stygge ting og han høres ikke spesielt moden ut. Det er fint at du har sagt i fra til noen om dette og det er dumt å høre at dette ikke har hjulpet deg noe. Det går an å si ifra til denne gutten direkte, men det kan også hende at det beste i denne situasjonen vil være å overse denne gutten fra nå av. Ikke gi han noe oppmerksomhet når han sier stygge ting til deg. For meg høres det ut som om dette er en veldig barnslig reaksjon fordi du ikke ville kysse han når dere var kjærester og han fortjener rett og slett ikke å få noe oppmerksomhet fra deg lengre. Ofte er det slik at de som sier slike stygge ting ikke syntes det er noe morsomt lengre når de ikke får respons, det kan være at det er sånn i dette tilfelle også og at han vil gi seg dersom han ser at du ikke bryr deg. Husk også at det ikke er noe sannhet i de tingene han sier. Det er absolutt ikke deg det er noe galt med!

Om dette fortsetter syntes jeg likevel du skal prøve å si ifra til noen enda engang. Det er ikke greit at denne gutten oppfører seg mot deg på denne måten. Ingen fortjener å ha det slik på skolen og det er noe som burde tas tak i om det ikke gir seg. Det går også an å snakke med helsesøster på skolen eller en annen voksen person dersom du ikke føler at læreren din hører på deg!

Jeg håper det ordner seg for deg!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing