Hopp til hovedinnholdet

Kan mobbing føre til selvmord?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Kan mobbing føre te selvmord??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Om mobbing kan føre til selvmord er ikke et spørsmål jeg kan svare ja eller nei på. Det kommer an på hvordan den som blir mobbet opplever dette. Dette er altså veldig individuelt.

Når det er sagt er det et viktig tema du tar opp. Mobbing er alvorlig, og det er ikke greit å mobbe noen. Ingen liker å bli ertet eller utestengt. Over tid kan den som blir mobbet få lavt selvbilde, og negative følelser. Det kan gjøre den som blir mobbet mer sårbar. Det betyr ikke at hun eller han automatisk får selvmordstanker. Det kommer an på situasjonen.

Men opplever du, eller ser du noen som blir mobbet, så er det absolutt viktig å si ifra til læreren din eller foreldrene dine.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer

- Jeg ser at noen blir mobbet, men jeg gjør ikke noe. Mobber jeg da?

Jenter baksnakker (colourbox.com)

Jeg ser at noen i klassen får kommentarer slengt etter seg på nett og i skolegården, men jeg gjør ikke noe. Er jeg også med på mobbingen hvis jeg ikke gjør noe?

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing