Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Hun blir mobbet og klarer ikke mer.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg blir utestengt i klassen, folk holder fortsatt på, men jeg klarer ikke mere jeg har nesten tatt livet rundt 20-50 ganger

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (13)

Takk for at du skriver til oss. Det du forteller om høres veldig vondt ut og jeg forstår at dette påvirker livet ditt og tankene dine ganske mye nå. Da er det flott at du ber om hjelp her, det kan være en god start for mange.

Det finnes god hjelp til deg og det vil bli bedre!

Du skriver at du blir utestengt fra klassen og at de fremdeles holder på. Utestengning er www.ung.no/mobbing/2942_Mobbing_p%C3%A5_skolen_-_hva_kan_du_gj%C3%B8re.html" target="_blank">mobbing, og mobbing er ikke bra! Jeg forstår godt at dette er svært vanskelig for deg. Alle fortjener respekt, og med mobbing føler man seg ofte nedverdiget, man kan bli sint, trist, føle at man ikke er bra nok og bli deprimert.

Din situasjon er alvorlig og dette er ikke noe et barn på 13 år skal klare å håndtere på egenhånd! Når man har selvmordstanker og ønsker å dø, er det ekstra viktig å dele det med en voksen. 

Jeg håper derfor at du vil snakke med noen om det du strever med nå, og helst at du gjør dette så raskt som mulig. Det kan være tungt å fortelle andre om vonde tanker og følelser, jeg tror mange synes det er vanskelig å forklare og er urolige for at andre ikke vil forstå eller ta det på alvor. Kanskje vil du ikke føle at det hjelper der og da, men vi vet også at det er til hjelp og at åpenhet er det beste. 

Du kan ta kontakt med en voksen på mange måter, det viktigste er egentlig bare at en voksen vet hva som skjer med deg nå. Da er det lettere at du får riktig hjelp og støtte. Kan du snakke med foreldrene dine? Foreldre vil som oftest gjøre alt de kan for at barnet sitt skal ha det bra, og kan hjelpe deg med å finne den rette hjelpen.

Hvilke andre steder du kan få hjelp:
Du kan sjekke om det finnes helsestasjon for ungdom der du bor og om de er åpent nå på sommeren (det kan du finne på hjemmesiden til din kommune/bydel). Der jobber det helsesøster, lege og ofte psykolog eller psykiatrisk sykepleier, som alle kan være god hjelp for deg.

Du kan også kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Der kan du snakke anonymt om dine problemer.

Et annet sted du kan kontakte er Kors på halsen. Dit kan du ringe, sende mail eller chatte. De har i sommer åpent fra kl 16-22.

Jeg håper du vil holde ut og at du kan få troen på at det vil bli bedre. Ta godt vare på deg selv!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing