Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg mobbet, alt er bare stress.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år som er veldig usikker. Jeg skal begynne i 8. klasse og gruer med veldig, pga en jente i 9. driver å snakker dritt om meg. Hun ber alle vennene sine om å ignorere meg når jeg begynner i 8. :( Hun skal begynne i 10. og da får hun mye makt. Jeg har hørt gjentatte ganger at hun sier stygge ting om meg. Hun får meg til å fremstå som en bitch. Og da kommer ingen til å like meg. Men jeg aner virkelig ikke hvorfor hun sier sånt. Jeg har jo aldri snakket med denne jenta, og hun kjenner med ABSOLUTT IKKE! Jeg føler meg litt mobbet. Jeg føler meg bare ikke godt likt. Og det er nok hennes feil. Jeg har jo venner ogsånt da. Men pga denne jenta har noen jenter i klassen over meg unfollowet meg på instagram. Og jeg vil ikke at de skal tro at jeg er frekk og bitchy, for jeg går jo på fotball med de. Alt er bare stress ;( Jeg vil ikke si fra til noen voksne om det, for da fremstår jeg bare teit. Hva f skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no for et så viktig tema.

Jeg forstår at du har det vanskelig og gruer deg til skolestart om du opplever at en 10. klassing baksnakker deg. Men det er bra at du har gode venner som kjenner deg godt. 

 

Mobbing og baksnakking er ikke greit og må stoppes, og jeg forstår at du ønsker råd om hva du kan gjøre for å få slutt på dette. Mange tenker som deg at de ikke vil si i fra til noen voksne, fordi de da kan framstå som teite. Da er faren at det hele forverrer seg og ting vokser seg større etter som tiden går.

Derfor vil jeg snu litt på det og spørre deg; Hvis en venninne av deg opplevde det samme som deg og fortalte det til deg, hva ville du gitt henne av råd? Og ville du synes hun var teit om hun snakket med noen voksne som kunne hjelpe henne?

Husk at slik mobbing og baksnakking får utvikle seg og fortsette fordi en ikke sier i fra. Noen ganger oppdager voksne mobbing som foregår blant unge, men mange ganger er det så skjult at de voksne ikke klarer å oppfatte det. Skal vi få slutt på denne mobbingen, må du si i fra. Og det er slett ikke teit, det er klokt.

Så snakke med noen voksne som du stoler på, det kan være foreldrene dine, kontaktlæreren din, eller helsesøster på skolen. Sammen kan dere finne ut hva som kan gjøres for å få slutt på baksnakkingen.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

Gruer du deg til å bytte skole?

Skolebygg (www.colourbox.com)

Mange blir triste av tanken på å skulle slutte på ungdomsskulen og gå vidare til videregående. Kanskje ender opp i ein klasse med bere folk du ikkje kjenner? Men hugs, det treng ikkje vere ein dårlig ting.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing