Hopp til hovedinnholdet

En venninne av meg ble truet på skolen, nå kommer hun ikke på skolen. Jeg så hva en gutt gjorde med henne, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei dere :)
Jeg er en jente som er 14 år. Før jule/nyttårsferien så ble vi delt inn i de gruppene vi skal jobbe med sex og samliv sammen med. Og selfølgelig kom jeg med en venninde av meg og en hun er kjempeforelsket i. Også skulle vi sette oss i de gruppene vi hadde kommet med, og han var jo selvsagt sur fordi han ikke kom med noen gutter. Jeg kan ærlig si at han han er pen, nesten skremmende perfekt, men jeg har ikke følelser for han. Han er liksom klassens mest populære og sporty gutt, mens jeg er merr.. kanskje litt høyrere en normal rang i klassen men ikke populær heller x) kanskje fordi jeg er med alle?, er venn med alle. Og hun venninden min blir mobbet fordi hun bruker svarte klær, heavy mørk sminke å er litt lubben. Så når vi setter oss i gruppen så ignorerer han henne å litt meg. Det ble egentlig ikke mye snakk i gruppa fordi han ignorerte henne og viste ikke mye intresse til og snakke til meg også, så la jo læreren også merke til dette, så spurte han hvorfor vi ikke sammerbeidet. Så sa jeg at det var de to andre som var problemet i gruppa, å vi har en ganske teit barnselig lærer så hun gidde da Alex anmerkning, så han ble jo helt klikkings å stakk ut av klasserommet, så jeg og (La oss kalle henne Jenny) fulgte etter han og sa vi måtte diskurere eller kunne han få enda en anmerkning. Så klikka han helt og tok tak i Jenny og dengde henne opp i veggen å skrek at hun bare kunne brenne i helvete og vis han ikke fikk skifte gruppe kom han til og slå blekkaue på henne hver dag så hun tilslutt ble svart rundt øynene. Jeg bare sto der og visste ikke hva jeg skulle gjøre, så snudde han seg mot meg og sa hvis jeg sa det til noen kom han til og knekke ribbeina på meg :S, etter det gikk ikke "jenny" på skolen og jeg har ikke hørt ifra henne på en uke :s. Vi har enda ikke fått lov til og skifte grupper, jeg har sakt det til en av mine vennekompiser og sier at vis de ser at han prøver seg så kommer de til og beskytte meg, men de mener jeg ikke burde si det, fordi alle hater denne jenta, men jeg synte synd på henne. HVA SKAL JEG GJØRE?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er jo tydelig at denne gutten har et problem som de voksne må ta seg av.
Hvis "Jenny" ikke har vært på skolen siden, så synes jeg du kan snakke med helsesøster om det. Helsesøster har taushetsplikt og kan undersøke saken og sjekke ut hvorfor "Jenny" ikke er på skolen uten at du blir nevnt. Selv om du sier at du ikke liker "Jenny", så har vi en plikt på oss til å si ifra når noe ikke er riktig.

Det er viktig at denne gutten ikke får mulighet til å true noen på skolen uten at det blir en reaksjon, enten fra foreldrene til "Jenny" eller fra lærer/helsesøster. Hvis ingen sier noe om det, og alt fortsetter som før vil det sannsynligvis bli flere situasjoner som dette.

Du kan jo også vurdere å nevne det hjemme for når man skal ha gruppearbeid på skolen er det viktig å fungere sammen, dere skal ha karakter på arbeidet. De voksne hjemme hos deg bør vite om slike episoder som dette, fordi det handler også om at du skal føle deg trygg på skolen.

Vennlig hilsen helseøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing


Quiz: Hva vet du om barnevernet?

Har du rett til å være sammen med venner og familie når du er på en barnevernsinstitusjon?