Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler jeg blir mobbet på skolen. Kan jeg bytte skole?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg føler at jeg blir mobbet på skolen men er jo ikke 100% sikker. Jeg blir alltid utestengt og blir aldri bedt med på ting som skjer på fri tiden, jeg hadde noen jeg så på dom venner men de viser seg og ikke være det likevel mener jeg. Hvordan er det og bytte skole har jeg en god grunn til det da?? Dessuten blir jeg dårlig behandlet av gymlærerene som sier de deler opp i rettferdige lag og lager to gode lag resten kunne de si var dårligere enn de andre og skylde på meg fordi de spiller dårlig.....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du føler deg mobbet. Har du snakket med noen voksne om det?

Før du bytter skole vil jeg anbefale deg å snakke med noen voksne du stole på om hvordan du har det. Det kan være dine foreldre, lærer eller helsesøster på skolen. Det er viktig at skolen tar tak i opplevelsene dine om utestegning og at du ikke har så mange venner på skolen. Det beste er om du får hjelp slik at du ikke blir utesteng og at det ordner seg med vennene dine.

Kan det tenkes at det kan orden seg med de du anså som venner? Kanskje de selv ikke er bevisst at de ikke inkluderer deg på fritiden? Kan du snakke med en av de du har best kontakt med? Fortell hvordan du opplever det. Mange ganger kan det være nok til at ting ordner seg.

Hvis man skal bytte skole bør foreldre og skole vite grunnen til at du ønsker å bytte skole. Hvis de aldri har fått vite at du ikke trives er det også vanskelig å gjøre endringer. Jeg tenker derfor at du bør gi klassen og skolen en sjanse for du eventuelt bytter til en anna skole. Det samme gjelder gymlæreren din. Kan du få kontaktlærer til å snakke med gymlærer om hvordan du føler det?

Ikke sitt med dette alene. Snakk med noen du stoler på om hvordan du opplever det slik at skolen kan jobbe med din trivsel, og ikke minst at du ikke føler deg utestengt. 

Jeg anbefaler deg å lese artikklene jeg har lagt ved svaret. 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir mobba på skolen

Bekymret jente (colourbox.com)

Hvis du opplever å bli mobbet på skolen, plikter de voksne der å hjelpe deg. Jo fortere du sier i fra til en voksen du stoler på, jo fortere skal du få hjelp.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing