Hopp til hovedinnholdet

Er fortsatt helt hårløs.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har hår på kuken, men jeg har fortsatt helt hårløse, myke, glatte legger og lår, slik som yngre gutter. Har heller ingenting under armene. Jeg blir veldig flau når de andre guttene ser meg naken. Noen av guttene tok nakenbilder av meg I garderoben igår, og så dyttet de meg ut på gangen kliss naken! Idag kom de same guttene og dro ned buksa mi i gangen. Alle kunne se meg bukseløs, og alle begynte å le av de nakne lårene mine og rumpa mi. De var skikkelig ydmykende. Når kommer jeg til å få hår på leggene, lårene, og under armene? Jeg føler meg som en liten gutt. Er engstelig for om noen kommer å gjøre narr av meg på videregående. Har mareritt om at jeg er naken og tusenvis av folk peker på og ler av meg og jeg kliss splitter naken!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er store individuelle forskjeller på når og hvordan man utvikler hårvekst i puberteten. Når hårveksten øker på, kommer mye an på hvor langt du er kommet i utviklingen din generelt. Noen får kraftig hårvekst på kroppen, mens andre får lite. Det er først og fremst arv og gener som bestemmer dette. 
Dersom mennene i din familie har lite hår på kroppen, er det mest sannsynlig at du heller ikke vil få særlig med hårvekst.

I dag tenker jeg at det ikke er et stort problem, når gutter også er veldig oppptatt av å ha minst mulig hår på kroppen. Du slipper med andre ord problemet med for mye hår. Etter som du blir eldre vil du kanskje sette mer pris på at du ikke har for stor hårvekst, men nå i puberteten er det ofte slik at man ønsker å være mest mulig lik de andre.

Selv om det er vanskelig, så må du forsøke å ikke tenke for mye på dette, men fokusere på at du er bra nok slik du er. Kroppen din må få tid til å utvikle seg, og det beste for din del er at du aksepterer deg selv slik du er. 

Hendelsen du forteller om fra i går er noe du ikke skal finne deg i. Det er mobbing, og det som skjer er alvorlig. Jeg vil oppfordre deg til å snakke med lærer, sosial lærer, rådgiver eller helsesøster om dette, slik at du kan få satt en stopper for denne oppførselen. Mobbing er ulovlig, og skolen har et ansvar for å sørge for at du har en trygg skolehverdag.

Det samme gjelder bildene som ble tatt i garderoben. Det er ulovlig og straffbart å ta bilder av andre uten deres tillaltelse. Snakk med lærere om dette, og fortell om hendelsen. Slik skal det ikke være på skolen, og skolen har et ansvar for å gjøre noe med dette!
 

Jeg har lagt ved noen artikler som kan være til hjelp, og jeg håper du bestemmer deg for å snakke med noen om det som skjer for tiden, slik at du kan få hjelp og ikk er alene om det.
Det hjelper å snakke med noen når du har det vanskelig!

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing