Hopp til hovedinnholdet

Trusler og skjult mobbing

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ble forrige uke truet og senere samme dag slått ned. Trusselen besto av at "hvis du forteller noe dreper jeg familien din". Hva gjør jeg. Jeg skulle spøke med en elev og når læreren ikke var der hev jeg noen ledningsrester (går på elektro-linje, dette er vanlig kødding) og denne eleven klager det inn og får meg utvist for dette. I tillegg har klassen generelt vært utestengende med meg ved å hindre meg i å ha tilgang på klassechat. Rett og slett skjult mobbing. Jeg takler ikke dette. Hva gjør jeg? Har så langt ikke turt å sladre på den eleven

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du tar kontakt med noen når du har blitt utsatt for vold og trusler. Kanskje du er redd for at det blir verre og at andre i klassen finner på mer som ikke er greit hvis du står opp for de selv og sier i fra?

Når jeg leser det du skriver tenker jeg at du er blitt urimelig behandlet av voksne på skolen som ikke ser hele din situasjon. Du må ta ansvar for det du gjorde som ikke er greit. Men si gjerne i fra om hva du har opplevd. Du kan også snakke med politiet om du bør anmelde trusselen og at du ble slått ned. Det er straffbart og ulovlig å true eller slå andre.

Det er ugreit og litt barnslig å stenge en i klassen ute fra en klassechat. Men sannsynligvis hjelper det lite å kommentere det eller være sur på de som stenger deg ute. Prøv å få en venn i klassen. Kanskje en av dem i klassen er hyggelig? Det å ha en venn kan beskytte mot mobbing. Prøv å finn en person som er hyggelig og som du kunne tenke deg å bli bedre kjent med. Snakk eventuelt med sosiallærer på skolen om du kan bytte til en annen klasse.

Helsesøster på skolen har taushetsplikt. Det kan være lurt å snakke med noen som kjenner skolen og som ikke er direkte involvert i en konflikt. Prøv å finne noen å samarbeide med sånn at du får ordnet opp for deg selv. si noe om hvilke konsekvenser du frykter fra de andre i klassen. Det kan de som skal hjelpe ta hensyn til. Å si i fra er ikke å sladre, når du har blitt utsatt for noe som er ugreit. Se også vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing