Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Trusler og skjult mobbing

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ble forrige uke truet og senere samme dag slått ned. Trusselen besto av at "hvis du forteller noe dreper jeg familien din". Hva gjør jeg. Jeg skulle spøke med en elev og når læreren ikke var der hev jeg noen ledningsrester (går på elektro-linje, dette er vanlig kødding) og denne eleven klager det inn og får meg utvist for dette. I tillegg har klassen generelt vært utestengende med meg ved å hindre meg i å ha tilgang på klassechat. Rett og slett skjult mobbing. Jeg takler ikke dette. Hva gjør jeg? Har så langt ikke turt å sladre på den eleven

Besvart 11.12.2017 16:57
 

Svar
Hei

Så bra at du tar kontakt med noen når du har blitt utsatt for vold og trusler. Kanskje du er redd for at det blir verre og at andre i klassen finner på mer som ikke er greit hvis du står opp for de selv og sier i fra?

Når jeg leser det du skriver tenker jeg at du er blitt urimelig behandlet av voksne på skolen som ikke ser hele din situasjon. Du må ta ansvar for det du gjorde som ikke er greit. Men si gjerne i fra om hva du har opplevd. Du kan også snakke med politiet om du bør anmelde trusselen og at du ble slått ned. Det er straffbart og ulovlig å true eller slå andre.

Det er ugreit og litt barnslig å stenge en i klassen ute fra en klassechat. Men sannsynligvis hjelper det lite å kommentere det eller være sur på de som stenger deg ute. Prøv å få en venn i klassen. Kanskje en av dem i klassen er hyggelig? Det å ha en venn kan beskytte mot mobbing. Prøv å finn en person som er hyggelig og som du kunne tenke deg å bli bedre kjent med. Snakk eventuelt med sosiallærer på skolen om du kan bytte til en annen klasse.

Helsesøster på skolen har taushetsplikt. Det kan være lurt å snakke med noen som kjenner skolen og som ikke er direkte involvert i en konflikt. Prøv å finne noen å samarbeide med sånn at du får ordnet opp for deg selv. si noe om hvilke konsekvenser du frykter fra de andre i klassen. Det kan de som skal hjelpe ta hensyn til. Å si i fra er ikke å sladre, når du har blitt utsatt for noe som er ugreit. Se også vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Hjemme skal være et sted du kan føle deg trygg og avslappet. Men hva når det ikke er slik?

Les mer

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en liten oversikt.

Les mer

Grov mobbing og vold

Mobba? #IKKEGREIT (ung.no)

Har du blitt mobbet? Blitt slengt dritt om eller ignorert? Visste du at skolen har ansvar om du blir mobbet? Les ungdommenes egne tanker om hva som kan hjelpe mot mobbing, hva du kan gjøre hvis du ser mobbing og les historier fra ungdom som har opplevd mobbing. Si ifra, søk hjelp, det nytter!

Hvor går dine grenser? Hva er IKKE GREIT?

Les mer om grov mobbing og vold her på ung.no.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing