Hopp til hovedinnholdet

Jeg har akkurat begynt på ny skole. Lærerne er snille men jeg de andre i klassen liker meg ikke.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år og har nettop begynt på ny skole. Lærerene er snille og jeg lærer mye, det er bare det at det virker som om de andre i klassen ikke liker meg. De inkluderer meg aldri og kaller meg brunost. ( Jeg er den eneste i klassen deres som har annen hudfarge) De har sagt så mye dumt om meg, at jeg er dårlig i alt og sånn. Jeg har nesten begynt og miste håpe! Jeg vil bli likt!! Så nå har jeg begynt og finne opp historier, som foreksempel at jeg har kommet i guinnies rekordbok og mange andre ting! Jeg kan ikke være meg selv fordi hvis jeg er meg selv, blir jeg hatet, og det vil jeg ikke oppleve mer! Jeg liker ikke og lyve, men det er vanskelig og unngå og lyve når man ikke får være seg selv! Jeg prøver bare så hardt! Alt jeg har! Men det fungerer ikke! Så nå har jeg nesten sluttet og spise, mamma og pappa skilte seg nettop, og broren min døde i en ulykke, det er bare så mye press! Jeg har nesten lyst til og ta mitt eget liv!! Hva ellers skal jeg gjøre? Jeg har det IKKE bra! Hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det på ny skole og alt det vonde du har opplevd på kort tid. Jeg forstår at du har det vondt og at du trenger hjelp!

Du gjør så godt du kan!

Det høres ut som du har snille lærere på den nye skolen din. Det er viktig at du forteller til dem hva du opplever at andre gjør mot deg. Det de gjør er mobbing og det er ikke greit!

Du har begynt å finne på historier for at de andre skal like deg og dette sliter deg ut. Det forstår jeg godt! Du skal ikke måtte trenge å gjøre det! Du skal få lov å være deg selv!

Du har også opplevd veldig store og triste ting i livet ditt. Det er vondt når foreldre skilles og når man mister noen man er veldig glad i.

Det er heller ikke lett å bytte skole og forholde seg til ny lærer og klasse når man egentlig ikke har det så bra og har opplevd så mye vondt.

Du gjør så godt du kan!

Mitt beste råd til deg er å snakke med helsesøster eller lærene på skolen din. Det hjelper å snakke om det som er vondt! Da vil du føle deg mindre alene!

Det er lov å bli sliten og lei når du har det så vanskelig nå. Likevell vil jeg råde deg til å forsøke å spise. Når man ikke spiser mister kroppen viktige næringsstoffer som den trenger for å vokse men også for å være sterk og ha overskudd.

Uten nok mat blir man trøtt og sliten.

Dette kan helsesøster snakke mer med deg om.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan lese.

Jeg håper du får hjelp snart og du får det bedre snart!

God klem til deg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering