Hopp til hovedinnholdet

Klassekameratene mine erter meg for noen bilder som ligger på FB.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil ikke si at jeg blir mobbet, men var det eneste jeg kunne tenke meg.. Mamma og pappa og søstrene mine har lagt ut bilder av meg på Facebook for flere år siden hvor jeg ser ut som et troll.. Og nå driver de i klassen og ser på bildene å ler av dem.. Jeg prøver å si at det ikke er gøy men de slutter ikke.. Jeg vil bare gå vekk og begynne og gråte men jeg gjør det ikke.. Jeg vet ikke hvordan jeg skal si det til mamma ..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du blir lei deg og trist om dine venner på skolen erter deg for noen gamle bilder som er lagt ut av familien din. 

Det er ikke alltid at voksne tenker på at slike ting kan være konsekvensene når en legger ut bilder av barn på sin facebookprofil. Men jeg tror nok at det er mange barn og unge som vil ha den samme opplevelsen som deg nå når de blir eldre. 

Samtidig er det ikke greit at dine venner erter deg og fortsetter å erte deg etter at du har sagt i fra at du ikke liker det. Ta en prat med kontaktlæreren din. Sammen kan dere finne ut hva dere kan gjøre for å få slutt på denne plagsomme ertingen. 

Jeg vil også anbefale deg å ta en prat med de hjemme om dine opplevelser og hva som skjer på skolen. Kanskje kan de slette bildene som er lagt ut? Jeg forstår at du kan synes dette er litt vanskelig å snakke om hjemme. Les da artikkelen jeg legger ved. Her kan du få tips om hvordan du kan snakke med foreldre om vanskelige ting.

Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen, som sammen med deg kan finne ut hva som kan gjøres for å stoppe ertingen, slik at du får det bedre.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing