Hopp til hovedinnholdet

Blir mobbet på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Blir mobbet på skolen av en gjeng på 6. Dette har pågått i noen måneder og jeg begynner og bli dritt lei av det. Jeg har blitt angrepet flere ganger. Da har de prøvd å starte en slåsskamp ved å dytte meg. Jeg har nektet og ble til slutt dyttet i bakken og slått av en annen. Samme uke ble jeg angrepet å slott flere ganger i ansiktet fordi jeg ignorerte personen som snakket dritt til meg. Jeg gjorde ingenting tilbake selv om jeg er større og sterkere en personen som angrep meg. Det har blitt politi anmeldt, men det synes de bare er kult. Lærere vet om det men får ikke mobbingen til å slutte. Jeg fikk nok etter broren min fortalte att den ene av de hadde snakket stygt til han å sa at han skal banke meg. Jeg vurderer å banke den den ene av de neste gang han prøver å starte en slosskamp, men vet at det er veldi teit å at det kan skape mer problemer. Jeg vil selvfølgelig at det skal slutte fredli,men det virker ikke som om det kommer til å skje. blir det straffbart for meg vis jeg banker han

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du kontakter oss på ung.no

Du beskriver mobbing. Det er selvfølgelig helt uakseptabel oppførsel, og det må det bli satt en stopper for.

Du skriver at lillebroren din også har opplevd ubehageligheter fra denne gjengen. Jeg forstår veldig godt at du ikke finner deg i det, og ønsker å ta igjen.

Skolene er etter norsk lov pålagt å reagere når de får melding om mobbing. Hvis du ikke opplever at du når frem, kan du kontakte fylkesmannen i fylket du bor i, og gi beskjed. Det skal tas på alvor.

I en del fylker i Norge er det ansatt eget mobbeombud. Per dags dato er det i Hordaland, Buskerud, Østfold, Nordland og Oslo. 

Kontakt sosiallærer, rektor eller helsesøster på skolen. De skal hjelpe deg. Du skal ikke behøve å stå i dette alene. 

Tenker du at foreldrene dine kan hjelpe deg og ta kontakt med noen av de jeg har nevnt? Hvis ikke kan du kontakte de selv. 

Vær så snill å kontakt voksne som kan gjøre tiltak for å stoppe disse guttene. Det er stor fare for at de vil fortsette.

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan den som blir mobbet gjøre?

Den som blir mobbet eller frosset ut har ikke ansvaret for at mobbingen skjer. Men er det noe han eller hun kan gjøre selv for å få det bedre? Kommentér under.

Gå til vote

- Truer en annen med vold

Gutt truet med bank (colourbox.com)

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing