Hopp til hovedinnholdet

jeg har tidligere også blitt mobbet på grunn av min korte lunte, og trenger noen å snakke med uten at noen i hovedsak får hvite noe.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 16 år. jeg har opplevd å ha blitt ydmyket flere ganger tidligere og det har skapt rykter som går rundt i byen. problemene ble aldri løst på skolen fordi de bare ba oss om å ta hverandre i hånda eller hjemme med foreldrene mine der de alltid fant en måte å si at jeg måtte skjerpe meg. jeg har tidligere også blitt mobbet på grunn av min korte lunte, og trenger noen å snakke med uten at noen i hovedsak får hvite noe. Det har også blitt vanskelig å få venner som jeg kan dele mine følelser med.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16,

Takk for at du ville skrive inn til oss.

Du ønsker å snakke med noen uten at noen andre får vite om hva du strever med. Du forteller om en historikk med mobbing og ydmykelse, uten at du føler at dette har blitt tatt godt nok tak i hjemme eller på skolen. Dette synes jeg er leit å lese. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen din eller oppsøke kommunens psykiske helsetilbud. Noen kommuner har helsestasjon for ungdom og eller et annet psykisk helse-tilbud for ungdom der gjerne helsesøstre og psykologer jobber. Søk på kommunen din sin hjemmeside for hvilke tilbud de har. Både helsesøster og psykolog har taushetsplikt og vil ta strevet ditt på alvor, både de vonde opplevelsene du har opplevd, din korte lunte og at du strever med å få gode venner. De kan hjelpe deg med å jobbe deg gjennom alle disse vanskene.

Jeg legger ved noen artikler som jeg tror det kan være nyttig for deg å lese.

Jeg håper du synes dette svaret var til hjelp og jeg ønsker deg lykke til videre!

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan den som blir mobbet gjøre?

Den som blir mobbet eller frosset ut har ikke ansvaret for at mobbingen skjer. Men er det noe han eller hun kan gjøre selv for å få det bedre? Kommentér under.

Gå til vote

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing