Hopp til hovedinnholdet

Hva er straffen for å si noe seksuelt til en annen person?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hva er straffen får å si til en som er under seksuell lav alder at de skal suge pikken dels bare lurer får en 17 åring har sagt det på en alvorlig måte jeg er heller ikke spesielt god venn med denne 17 åringen på barneskolen mobbet han meg lenge ved å slå, dytte å si stygge ting foran venner jeg bare lurer på om det er noen måte jeg kan gjøre noe med det har fortalt foreldre om dette. Hilsen gutt på 14

Besvart 13.04.2018 15:33
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Det er ikke greit at noen "slenger" ut slike kommentarer til andre! Føler du deg truet? Eller føles det som om denne personen mobber deg?

Det er flott at du har snakket med dine foreldre om dette, og det er fint at ditt forhold til dem er åpent, slik at du våger å si ifra til dem om dette.

Kanskje de kan hjelpe deg med å snakke med din kontaktlærer på skolen om din situasjon og at du ikke har det greit.

Når det gjelder straff, er det vanskelig for meg å svare konkret på dette. Nedenfor kan du lese mer om straffeloven og hva ung.no sier om dette på deres sider.

Straffeloven § 266 omhandler ulike former for sjikane/trakassering. Her stilles det ikke krav om at trakasseringen har gitt seg utslag i en fysisk handling eller er seksuelt motivert. Bestemmelsen gjelder skremmende eller plagsom opptreden, eller annen hensynsløs atferd som krenker en annens fred. Overtredelse kan straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år. Kravet om at handlingen må være hensynsløs gjelder også den plagsomme atferden, slik at dagliglivets små krenkelser faller utenfor. I forarbeidene er det uttalt at kravet til «hensynsløs» atferd som oftest vil forutsette at atferden er «moralsk forkastelig». «Plagsom opptreden» omfatter utidig personlig henvendelser.

Nedenfor kan du lese mer om seksuell trakassering.

Be om hjelp av voksne som du føler deg trygg på for å hjelpe deg videre. Du kan snakke med helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom, og det er alltid bra å noen for å snakke om sine tanker og følelser med. Helsesøster har erfaring og kunnskap til å snakke med ungdom om mange ulike temaer.

Håper at du fikk svar på ditt spørsmål og jeg ønsker deg masse lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Trives du på skolen?

Skolen din skal sørge for at du trives der. Hvis du ikke gjør det, må du si ifra til læreren din eller helsesøster.

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing