Hopp til hovedinnholdet

Kjæreste som mobber. Hva gjør jeg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært sammen med en gutt i en lengre periode. Jeg føler på en måte at han har gradvis mobbet meg. Han kan si ting som at jeg ikke har oppnådd noe i livet, kommentere vekten min og si stygge ord uten grunn. Så skal han si at jeg overdriver for alle andre som kjenner han, synes han er så fantastisk. Jeg blir gal av å være med han, for han bryr seg ikke om livet mitt men snakker bare om hvor fantastisk han er. Hvis jeg gråter så bare går han fra stedet, og tar ikke telefonen før noen timer senere.. I tillegg til det så sier han at jeg er bare hans, så da kan han behandle meg som han vil og jeg skal gjøre som han sier. Det høres nesten ut som han er psykopat.. Jeg kjenner at jeg har blitt ødelagt som person pga dette, og vet ikke hvordan jeg skal komme meg videre. Han sårer meg, og når jeg blir såret, sier han at livet egentlig er herlig men at det er noe galt med meg. Jeg føler så mye hat og sinne ovenfor han at det nesten er tungt å bære, jeg vil bare glemme de vonde ordene..

Besvart 20.04.2018 07:31
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Det høres ut som du er i en vanskelig situasjon. Det å ha kjæreste skal først og fremst være en fin opplevelse, som gjør deg trygg og glad. Opplever du å bli nedbrutt og lei deg, er kanskje dette et tegn på at det er noe galt i forholdet?

Alle forhold går opp og ned, men du skriver du blir ødelagt og mobbet. Da blir jeg bekymret. 

Finnes det en person du kan snakke med og få støtte av i denne situasjonen? Når livet blir vanskelig og en skal ta kompliserte valg, er det fint å få innspill og støtte av en annen person. Dette kan være en venn, foreldre eller en annen person som du stoler på.

Husk å lytte til signalene fra kroppen din. Har du en dårlig magefølelse for forholdet og du fylles med sinne og frustrasjon, vil jeg råde deg til å lytte til disse signalene. De sier noe om hva som er bra for deg og ikke. 

Husk at psykisk mobbing og vold kan innebære; 

Utskjelling, direkte trusler, indirekte trusler, truende kroppsspråk, gjentatt sårende kritikk, ignorere, ydmyke, framsette uriktige anklager, forhør, og kontroll.

Jeg legger ved noen artikler som kan være til hjelp for deg. Ta godt vare på deg selv og lykke til.

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sykt sjalu

Ei jente og en gutt sitter ved et bord, og jenta ser ned i bordet og holder den ene hånden til pannen sin, mens gutten sitter og peker og prater med jenta.(www.colourbox.com)

Stoler ikke kjæresten din på deg? Beskyldninger om utroskap? Får du ikke ha venner av det motsatte kjønn? Her får du råd til hva du bør gjøre.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing