Hopp til hovedinnholdet

En av jentene i vennegjengen føler seg utestengt av de andre. Er det mobbing?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg eg i en vennegjeng på 7/8 jenter, det var først meg og tre andre. Etter hvert ble jeg og to av jentene kjent med flere jenter såm nå er en del av jengen. Denne ene jenta har derfor ikke et så godt forhold til de «nye» i gjengen. Så for noen uker siden ble jeg og noen andre fra gjengen tatt ut av en lærer. Hun fortalte at den jenta ikke følte seg inkludert og at vi stengte henne ute. Vi prøvde å inkludere henne, noe som var vanskelig siden hun ikke ga en innsats selv. Det føles som om hun tror at vi ska være med henne 24/7, noe som vi ikke kan pga lekser og fritidsaktiviteter. Etter en liten stund var det en lærer som kom å snakte til klassen.Hun fortalte at elever på trinnet mobber og vi utestenger. Denne læreren snakket direkte til meg og vennene mine.Hun dro opp enkelte handlinger vi gjorde som hun mener var utestengelse av denne jenta. Er dette mobbing?

Besvart 13.05.2018 22:27
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Det er veldig vanskelig for meg å si, om det du beskriver kan betraktes som mobbing eller ikke. Til det har jeg for lite opplysninger.

Hovedregelen når det gjelder mobbing, er at dersom en person opplever noe som mobbing, så er det mobbing.

I det tilfellet du beskriver, opplever denne jenta å ikke bli inkludert i gjengen, og at dere andre stengte henne ute. 

Du beskriver at dere andre har forsøkt å inkludere henne, uten dere har lyktes. Du sier ikke noe om hva dere har forsøkt, men det er viktig at dere forteller læreren om dette.

Det er imidlertid viktig å lytte til jenta og hennes opplevelse av situasjonen. Kanskje er hun en sårbar jente, som krever mye bekreftelse.

Det er viktig at også dere andre i vennegjengen har anledning til å si hvordan dere opplever situasjonen, og får fortalt hva dere har prøvd å gjøre.

Du sier ikke noe om hvilke handlinger dere skal ha gjort, som læreren mente handlet om utestengelse av jenta?

Jeg tenker at dere alle trenger å ha voksne som hjelper dere til å ordne opp i dette. Om du føler at dere blir urimelig behandlet, til tross for at dere har forsøkt å inkludere denne jenta, vil jeg råde dere til å snakke litt med helsesøster også.

Kanskje kan hun hjelpe dere, slik at dere alle får det greit igjen, og at denne jenta får opplevelsen av og tørr å tro på at dere ønsker henne tilbake i gjengen. Det er viktig å få en god og ryddig prosess, slik at dere får det greit sammen fremover.

Håper dere lykkes med jobben.

Legger ved noen artikler du kan lese.

Lykke til!

 

 

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing