Hopp til hovedinnholdet

Sier vi er kjærester selv om vi ikke er det og sender uønskede meldinger

Jente 16 år
 

Spørsmål

en fyr i klassen min som sitter foran meg, fortalt alle i klassen at jeg er kjæresten hans selv om jeg ikke er det. han berører også min hånd fra tid til annen. Det var en gang da han klemte meg plutselig foran alle. på en eller annen måte fikk han også nummer- og facebook-kontoen min og begynte å sende meg uønskede meldinger. vil du vurdere dette mobbing? eller er jeg bare paranoid?

Besvart 15.05.2018 18:16
 

Svar
Hei

Det høres ut som om denne fyren gjør det litt vanskelig for deg. Du spør om jeg vil vurdere dette som mobbing eller om du bare er paranoid og det syns jeg det er litt vanskelig å svare på. Det er ikke greit at han berører deg og klemmer deg hvis du ikke vil, og at han sender deg uønskede meldinger. Du skriver ingenting om hva som står i disse meldingene, men hvis du føler at disse meldingene er krenkende på noen måte kan det karakteriseres som mobbing. Har du prøvd å snakke med denne fyren om at du syns oppmerksomheten hans er ubehagelig og bedt han om å slutte hvis det er det du vil? Det kan kanskje høres ut som om denne fyren liker deg, men kanskje ikke helt skjønner hvordan han kan vise dette på riktig måte. Hvis du syns det er vanskelig å si ifra til han om dette selv, kan det kanskje hende at du har noen rundt deg som kunne ha hjulpet deg med dette. Da slipper du å snakke med han alene og har noen som hører det som blir sagt.

Det er viktig og riktig at du sier ifra hvis du opplever ting som føles ubehagelig for deg, og jeg håper at du finner en løsning på situasjonen.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing