Hopp til hovedinnholdet

Jeg må alltid ta initiativ, vil hun egentlig møte meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ei venninne jeg bruker å møte ganske ofte. Men dt er en ting jeg er ganske lei av å det er at jeg må ta kontakt nesten hver gang vi skal møtes. Så da lurte jeg på om vil hun virkelig at vi skal møtes når det er altig jeg som må spørre. Jeg er lei av dt for da vet jeg ikke om hun vil møtes eller ikke.

Besvart 16.05.2018 05:59
 

Svar
Hei Jente 14 år! 

Det er kjempe fint at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe! Vennskap er noen av de mest verdifulle, men også av de mest sårbare og forvirrende forholdene vi har til andre mennesker. Jeg skjønner godt at det kan være forvirrende om venninnen din vil treffe deg når du nesten alltid må ta initiativ til at dere skal møtes!

Det er flott at du tar initiativ til å spørre om dere skal treffes! Noen mennesker liker å ta initiativ, mens andre synes det er ubehagelig eller litt vanskelig å spørre. Selvom dere er gode venner så kan det hende at hun er beskjeden og ikke er helt sikker på når det passer å spørre? Som du skriver så treffes dere ganske ofte selvom du spør meste parten av tiden. At dere treffes ofte kan jo være et tegn på at hun liker å være med deg, men at hun bare ikke er den mest aktive parten til å spørre om dere skal være sammen? 

Mitt beste tips vil være å snakke med venninnen din. Neste gang dere er sammen så kan du ta opp med henne hva du føler om at du alltid må spørre. Du kan fortelle henne at du er forvirret fordi du er usikker på om hun faktisk vil treffe deg. Slike samtaler kan ofte være vanskelige å ha, men noen ganger er det nødvendig og ofte så kommer det noe bra ut av det. Å snakke med henne vil også gi henne en mulighet til å fortelle sin side av historien. Kanskje hun rett og slett ikke har tenkt på at det er viktig for deg at hun viser at hun også vil møtes? Det er mange mulige svar, og den beste måten å finne det ut på er ved å snakke med henne. Dersom du synes det er ubehagelig å snakke med henne direkte så kan du sende en melding og forklare situasjonen. Men som oftest er samtaler fjes til fjes bedre da dere kan se hverandres ansiktsuttrykk og det er lettere å oppklare dersom det skulle oppstå noen misforståelser. Jeg håper dette løser seg for deg!

Det ligger ved to artikler som du kan ta en titt på for noen ekstra tips og råd.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap