Hopp til hovedinnholdet

Føler meg ensom.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg føler meg utrolig ensom. Det føles som om jeg ikke har noen venner, selv om jeg vet at det ikke er sant. Etter at jeg begynte på vgs, har jeg følt meg alene. Jeg har mistet mye av kontakten med vennene mine fra ungdomsskolen, og de jeg fortsatt har kontant med, prater jeg bare med i gruppachatter. Jeg pleide å spise lunsj med bestevenninna mi og hennes nye vennegjeng, men sluttet etter jul ettersom jeg følte jeg trengte meg på. Ofte ser jeg vennene mine henge sammen eller dra steder uten at jeg blir invitert. Det samme gjelder de nye vennene mine. Jeg blir aldri invitert til noe som helst som alle vennene mine gjør sammen, både den nye og den gamle gjengen, og det føles dritt. Vi er gode venner på skolen, men utenom det virker det som om jeg ikke har noen. Er det meg det er noe galt med? J01

Besvart 01.06.2018 04:59
 

Svar
Hei

Det er veldig trist å høre at du har det på denne måten. Jeg forstår at det ikke er noen god følelse å oppleve å ikke bli invitert med på ting som de andre i gjengen er med på. Jeg vet at det ikke alltid er så lett å vite hvordan man skal håndtere slike situasjoner.

En ting man kan gjøre er å prøve å ta litt initiativ selv, og å ikke tenke så mye på at man ikke passer inn eller at man føler seg utenfor. Jeg skjønner at det er kjempevanskelig, men noen ganger så er det slik at man tenker litt for mye på disse tingene og kanskje ender opp med å trekke seg unna selv. For eksempel kan det jo være at bestevenninnen din og hennes venner bare syntes det var hyggelig at du spiste lunsj med de. Jeg vet selvsagt ikke hvordan dette opplevdes for deg, men kanskje kan det ha vært noe du følte sterkere på enn hva som var virkeligheten? Derfor kan det noen ganger være en løsning å prøve å vise vennene sine at man ønsker å være med, for eksempel ved å ta initiativ til å finne på noe selv. Kanskje er det enklest å gjøre med besteveninnen din eller noen andre i gjengen du føler deg trygg på.

Nå er det jo selvfølgelig ikke slik at jeg mener at det er din feil dersom du ikke blir invitert. Et ansvar har jo helt klart vennene dine også for å inkludere. Kanskje kan det gå ann å ta opp med de at du føler deg litt utenfor når du ikke blir invitert. Det kan være noe de ikke har tenkt over eller er klar over at du føler på. Noen ganger kan en god samtale løse ganske mye om den skjer på en god måte.

Det er uansett ingen god følelse å kjenne seg utenfor, og noen ganger kan det være viktig å snakke med noen om hvordan man har det når man har det vanskelig. Kanskje kan det hjelpe deg å snakke litt med de hjemme om at du er ensom, eller å ta en tur til helsesøster ved skolen? I mange tilfeller kan voksene rundt også komme med gode råd og trøst i slike situasjoner.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap