Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig å henge med en på skolen

Gutt 14 år
 

Spørsmål

En person på skolen min har innrømt at han ble mobbet på barneskolen og at han nå har et utrolig dårlig liv. Problemet er at ingen i klassen min egentlig liker å være med han. Han har rar humor, og han er veldig pinglete og klager på ting hele tiden. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal gjøre. Jeg hater å høre at han har det dårlig, men det er vanskelig å henge med han, fordi han er ganske sær. Plis gi meg noen tips, jeg trenger det!

Besvart 08.06.2018 00:02
 

Svar
Hei

Så bra at du er omtenksom og ser at den gutten trenger venner, selv om det er vanskelig å være sammen med han. Vi vet at det å ha blitt utsatt for mobbing er svært skadelig for helsa, og han kan få hjelp med det han strever med. Kanskje noen fagpersoner bør prøve å finne mer ut av hvorfor han oppfører seg slik som han gjør og finne mer ut av de negative konsekvenser av at han har blitt mobbet tidligere. Noen ganger må man finne mer ut av et problem for å skjønne hvordan man kan støtte og hjelpe en person. 

Det er kanskje begrenset hva du kan gjøre for han. Du kan være en venn og behandle han med respekt, men de andre vanskene som du beskriver må han kanskje få mer profesjonell hjelp til. Han kan få hjelp fra noen som jobber med psykisk helse?

Hvis han har blitt mobbet så har han kanskje blitt usikker og utrygg sammen med andre. Du trenger ikke bli bestevenn med han hvis det ikke er naturlig for deg. Men det er fint om du er et medmenneske og er raus og hyggelig mot han.

Hvis han klager når dere er sammen kan du gjerne si at "det må være vanskelig å ha det sånn", og spørre om han får hjelp av noen. Det er helt greit om du sier at det er slitsomt å høre på alt som er ugreit i livet hans, og at du håper han får det bedre snart.

Du kan tipse han om å oppsøke sosiallærer på skolen eller helsesøster. Se også vedlagte artikler. Det kan også være lurt om du snakker med noen voksne om det du tenker på, for å finne mer ut av hvordan du kan ha OK kontakt med han uten å få det vanskelig selv.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mats fikk psykiske problemer av mobbingen

Gutt i skolegård  (www.colourbox.com)

Mats (16) ble mobbet gjennom hele barneskolen. I 10. klasse endte han på sykehus med store psykiske problemer. Les Mats sin sterke historie her.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er faktisk viktig og lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men ellers også.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing