Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at venninnen min overser meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler at bestevennen min ikke har lsyt til å være med meg lenger. Vi har vært bestevennner siden 7. Klasse og vi går i 9.Hun springer ut til friminutt, for å finne de andre vennene sine enn meg. Om jeg spør henne om hun vil være med meg og to andre, så sier hun at hun vil være med de andre. Klart hun skal få velge hvem hun vil være med, men vi har liksom ikke vært med hverandre i det siste. Jeg vet ikke om det bare er meg, men her om dagen var hun alene hjemme og skulle sove alene uten foreldre. Da pleide hun alltid å spør om jeg vil sove hos henne slik at hun har noen, men nå så var det hun ene spesielt (som hun bare har vært sammen medi det siste og som er min veldig gode vennine) og en annen venn som ble invitert. Jeg ble ikke det? Er det bare meg? En annen ting og er at hun skulle bare levere noe til læreren og jeg ventet på henne. Men i stede for å komme tilbake til meg så stakk hun ut til vennene sine og jeg ventet veldig lenge uten å vite det. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 10.06.2018 22:32
 

Svar
Hei

Som du skriver er det hennes valg om hun vil være med deg eller noen andre, men jeg forstår at det hele gjør deg usikker. Ofte går slike ting litt i perioder, og selv om ting virker vanskelig nå er det ikke umulig at det blir som det var igjen. Allikevel syntes jeg du skal si at du ikke liker måten hun behandler deg på, og at du aller helst vil at hun skal være ærlig med deg. Selv om hun har andre venner, betyr ikke det at hun har rett til å behandle deg dårlig.

Når alt det er sagt syntes jeg ikke du skal være redd for å være sammen med andre du også. Noen vennskap går i bølger, og ofte kan det være fint å være litt fra hverandre. Se på artiklene under. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap