Hopp til hovedinnholdet

Blir mobbet av min tidligere bestevenn. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg slutter veldig på skolen om dagen siden jeg for ikke så lenge siden forsvarte en god vennenine av meg da hu ble utsatt for mobbing. (Noe som fortsatt ikke er bedre) jeg droppa alle de andre vennene mine for denne jenta noe jeg ikke angrer er sekund på. Vi har sagt i fra til skolen og de har starta med tiltak, nå i det senere har det utarta seg til at jeg også føler jeg blir mobbet av ei jeg trodde var bestevennen min. Hu har begynt å send blikk, utestenge og komme med sårende kommentarer. I dag ble det så ille at jeg sa i fra til læreren min. Jeg føler meg bare kjempe teit som må gå å si ifra, men vet seriøst ikke hva jeg skal gjøre lenger.jeg tenker at denne jenta trenger hjelp. (Noe jeg og mamma også har blitt enig om) men hvordan skal man gå fram med det og evt, lurer vi på om hun Jar det bra hjem.( slik hu framstår kan hun finne på å ikke ha det) mamma er utdannet lærer å vet litt hva slags tegn man skal se etter, men vet ikke helt hva vi skal gjøre? Håper jeg kan få svar!

Besvart 10.06.2018 16:18
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Det er flott at du sa i fra til læreren din om at du opplever at du blir utestengt og mobbet. Det er ikke greit, og da er det bra at du sier i fra slik at du får hjelp av læreren din. 

Du skriver at din tidligere bestevenninne sender deg blikk og kommer med sårende kommentarer. Du tenker at hun trenger hjelp og du lurer på om hun kanskje ikke har det så bra hjemme. 

Det kan hende at din tidligere venninne ikke har det så bra, men det kan også hende at hun ikke har noe problemer. Det er ikke slik at de som erter og mobber trenger å ha det dårlig hjemme. 

Det viktigste er at du har sagt i fra til læreren din. Det er læreren som må håntere dette og snakke med jenta og hennes foresatte. Siden dere ikke er så gode venner mer vil jeg ikke anbefale deg å blande deg inn i hvordan hun har det hjemme.

Kanskje hun er såret og lei seg for at du har kuttet henne ut? Kan det hende at hun savner deg og ønsker at dere skal bli venner igjen? Når man er såret kan man komme med kommentarer som man egentlig ikke mener. Kan det være en årsak til blikkene og kommentarene?

Det beste hadde vært om dere klarer å skvære opp dere imellom. Det betyr ikke at man trenger å være bestevenner, men at man klarer å ha et greit forhold slik at begge synes det er greit å gå i klasse med hverandre. 

Lykke til!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing