Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble mobbet for litt mindre enn et år siden.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et spørsmål? Jeg ble mobbet for ca litt mindre enn et år siden, nettmobbing-jentemobbing. Læreren, og venner syntes jeg bør legge dette bak meg, men syntes det er vanskelig, de ordene de sa/sendte står med stor fet skrift i hjernen min. Prøver å glemme, men det går bare ikke. Vet at det er litt mindre enn et år siden, men føler at d var i går. Når vi skal skrive en tekst på skolen, skriver jeg bare om dette. Skriver om de jentene som mobbet meg skrev den dagen. Nå i dag har jeg det vanskelig med selvtilliten, hvordan skal jeg øke den?? Er mye trist/mye deprisjon. Hva skal jeg gjøre?? Skal jeg legge dette bak meg? Hører på mye trist musikk, hver eneste dag. Håper dere kan hjelpe? Hilsen en jente som trenger svar

Besvart 13.06.2018 11:22
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss.

Det er vondt å ha opplevd mobbing - jeg forstår at du har vansker med å legge dette bak deg! Når jeg leser det du skriver tolker jeg det som at det er slutt på mobbingen nå og forhåpentligvis ble det tatt tak i og du fikk hjelp da det skjedde. Så er det også slik at når man opplever vonde ting tar det ofte tid å "komme over det" - slik som du beskriver. 

Mobbing er en svært belastende hendelse. Mange som er blitt mobbet har behov for å få hjelp slik at de kan gjenopprette tillit til andre mennesker og igjen bli trygge og sikre på seg selv. Du forteller at du sliter med selvtillitt og føler deg ofte trist. 

Det vi vet er at det hjelper å snakke med noen når vi har det vanskelig. Derfor vil jeg anbefale deg å gjøre det. Hva med med foreldrene - vet de om dette? Kan ikke du fortelle dem hvordan du har det og at det er vanskelig for deg å glemme det som skjedde. Det å få støtte av noen og "ta hull på" vanskelige ting er veldig til hjelp!

Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom om dette. Jeg synes ikke du skal gå alene med disse tankene - som sagt : det hjelper å dele vonde opplevelser med andre. Da er det lettere å "gå videre" og tankene på det som har skjedd blir mindre dominerende og plagsomme.  Foreldrene dine og helsesøster kan også hjelpe deg å vurdere om du trenger annen hjelp for å få det bedre - (f.eks henvisning til psykolog). 

Jeg har lyst å gi deg et annet råd - du forteller at du hører på mye trist musikk. Det lett for å velge det når man ikke har det så bra - men det vil som regel føre til at du føler deg enda tristere. Det bør du derfor unngå - kan ikke du lage deg en spilleliste med mer "oppmuntrende og gøy" musikk? Det pleier å være til hjelp og gjøre at de triste tankene blir blir mindre tydelige.  

Jeg legger ved flere artikler til deg som jeg anbefaler at du leser. 

Ikke gi opp - du vil få det bedre!

Håper dette var til hjelp for deg - ønsker deg alt godt. 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing