Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble ikke invitert av bestevennene mine, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er med i en venninnegjeng vi er 7 stk med, vi bor på et lite sted så det er blir egt sånn at det er alltid vi som henger sammen og ikke med andre jenter for eksempel. Men i går sendte jeg melding til 3 av de jeg henger aller mest med i gjengen og ser på som mine bestevenner og spurte om de ville bli med å finne på noe, jeg fikk svar om at de ikke kunne fordi de tre skulle grille sammen men at de skulle si i fra når de var ferdig. Men etter 1 så jeg masse bilder på my story på Snapchat av de hadde laget en sommerfest og bedt en annen venninnegjeng og alle de i gjengen våres utenom meg og tvillingsøsteren min og en til venninne. Jeg sprute hvorfor ikke vi ble invitert og svaret jeg får er «vet ikke», dette var utrolige sårende og jeg vet egt ikke hva jeg skal gjøre:/

Besvart 21.06.2018 23:05
 

Svar
Hei! Og tusen takk for spørsmålet ditt!

Det er kjempe fint at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe! Vennskap kan være av de mest fantastiske og verdifulle forholdene vi har til andre mennesker, men er også av de mest sårbare. Det er veldig leit at du føler deg såret over å ikke bli invitert av de du anser som vennegjengen din, og det skjønner jeg veldig godt.

 

At du føler deg utenfor når vennegjengen din og andre venner ble invitert på en fest holdt av bestevenninnene dine og at du ikke ble invitert er ikke bra. Kanskje du kan snakke med tvillingsøsteren din og den andre venninnen din for å høre hva de tenker om at dere ikke ble invitert? Selv om det uansett ikke er greit å holde noen utenfor uansett grunn, så kanskje du kan få noen tanker og perspektiver fra deres side også. Det kan jo hende at de vet hvorfor dere ikke ble invitert og at du kan spørre vennene dine om det senere? Hvis dere tre snakker sammen så kan dere bli enige om at dere vil ta det opp sammen, hvis dere føler dere urettferdig behandlet.

Hvis du ikke ønsker å blande de to andre inn i det du tenker og føler om situasjonen vil mitt beste tips være å snakke med de vennene det gjelder. Du skriver at det er 3 av dem du er spesielt god venn med, kanskje du kunne prøvd å snakke med en av dem igjen? Du skrev ikke om du spurte over sosiale medier eller gjennom en samtale, men jeg vil tro at å ha en samtale face to face vil hjelpe dere med å snakke om det som har skjedd på en mer utdypende måte. Det er ikke alltid så lett å snakke om slike ting og man kan føle seg ukomfortabel, men som regel er det enda vondere å føle seg ekskludert og forvirret. Som du skriver så er dere bestevenner og forhåpentligvis vil de gi deg tid til å fortelle hva du føler og fortelle sin side av saken. Enten du synes at unnskyldingen er en gyldig grunn eller ikke så gir du dem ihvertfall sjansen til å forklare seg og det er en god start på å løse opp i problemet. Håper dette løser seg for deg!

Det ligger ved to artikler som du kan ta en titt på for noen ekstra tips og råd.
Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap