Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mobbet en i klasse og nå angrer jeg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg har mobbet en som jeg går i samme klasse å jeg gjorde masse ting mot henne å når jeg gjorde det siste så gikk jeg opp å sa unnskyld for alt jeg gjorde så gikk det noen dager eller 1 uke så begynte å angre på alt jeg gjorde mot henne å jeg tenker ofte på det jeg har gjort så var det at jeg begynte å tenke på å ta livet mitt å når det gikk en stund sluttet jeg å ta med mat på skolen å etter vært så tenkte jeg ikke så mye på det men nå tenker jeg på alt jeg har gjort mot henne å jeg tenker mye på å ta livet mitt men jeg har ikke sakt det til noen at jeg tenker forsatt på det å jeg lurer på hva jeg skal gjøre.

Besvart 19.06.2018 19:34
 

Svar
Hei jente (14)

Takk for at du skriver til ung.no.

Det er veldig bra at du har reflektert over det du har gjort og forstår at du har vært en mobber. Det er også veldig bra at du har sagt unnskyld til denne jenta, det fortjener hun å høre.

Det neste du bør gjøre er å snakke med noen om hvilke tanker du har nå. Snakk gjerne med helsesøster og foreldrene dine, de er alle svært gode til å hjelpe.

Jeg forstår at alvoret virkelig har gått inn på deg og at du virkelig angrer på det du har sagt og gjort. Det neste som kan være fint for deg, er å snakke med noen om hva du føler og tenker på, spesielt tankene om å ta livet ditt. Det er mange ungdommer som har sånne tanker, og det er viktig å snakke med en som kan hjelpe. Helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom er god å snakke med når ting er vanskelig.

Jeg råder deg også til å snakke med foreldrene dine om dette. Fortell dem at du har mobbet, at du nå angrer og ønsker å gjøre det godt igjen samtidig som du selv trenger hjelp. Foreldrene har mange gode råd å komme med og vil gjøre det de kan for at du skal ha det bra.

Mobbing er veldig alvorlig, men det er veldig bra at du nå har stoppet med det! Jeg håper du snakker med foreldrene dine veldig snart og at dere sammen ser hva du kan gjøre videre. 

 

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing