Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir utestengt av vennene mine

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 8.klasse og jeg starter i 9.klasse etter sommeren. Jeg trives veldig dårlig på skolen, tror ikke det kalles mobbing men vennene mine utestenger meg veldig mye, hvis sier det til dem ler de. Noen ganger spiser jeg lunsjen min på do! Jeg har sagt til mamma at jeg ikke trives og alt der... jeg vet om en skole hvor jeg kjenner mange og jeg spurte mamma og jeg kunne begynne der og hun svarte at jeg kommer til å få venner i konfirmasjons tiden, men jeg må bytte klarer nesten ikke å leve mer! Hvordan kan jeg få bytta skolen eller overtalt hun?

Besvart 24.06.2018 22:42
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss og forteller om det du opplever. Dette høres ikke ut som noen kjekk situasjon, og det er ikke greit at du skal ha det slik. Utestenging er en form for mobbing, og kan være like så traumatisk og vanskelig å takle som "vanlig" mobbing. Selv om det ikke egentlig er noen god løsning at du skal bytte skole, så burde moren din ta dette på alvor og være med på å utforske muligheten. Det riktige er nok uansett å ta problemet "ved roten", og få disse folkene til å slutte å holde deg utenfor. Det er veldig bra at du har forsøkt å si i fra, og dette er tøft og riktig av deg. Du bør fortsette med dette helt til de hører på deg. Men du bør også si i fra til noen andre, voksne, både de på skolen og de hjemme. Da kan dere sammen få snakket ordentlig og bli enig om hvorfor situasjonen er som den er, og hvordan den kan løses. Når det gjelder moren din så må du prøve å fortelle henne hvor ille dette faktisk er for deg. Grunnen til at hun ikke gjør noe mer er nok at hun ikke forstår akkurat hvor ille dette er, og hvor kjipt du har det. Da må du hjelpe henne å forstå, og beskrive situasjonen bedre for henne. Dersom du ikke opplever å få hjelp så må du snakke med noen andre voksne som du stoler på, for eksempel noen på skolen, helsesøster eller fastlegen din. Fastlegen din kan faktisk svare på spørsmål som gjelder din mentale helse også! Og rådgiver og ledelse på skolen må kobles inn ved et eventuelt skolebytte. Lykke til videre, dette ordner seg.  

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing