Hopp til hovedinnholdet

Mobbing og utestegning. Har jeg angst.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tror jeg kanskje holder på å få angst. Men jeg vil ha noen andres syn på det. Det startet med at noen av vennene mine sluttet å snakke med meg og at de begynte å holde meg utenfor ting som alle de andre var med på. Og da begynte jeg å føle meg ganske alene. I det siste så har jeg begynt å bli veldig svimmel og stressa når jeg er ute blant andre mennesker som jeg ikke kjenner. Jeg får noen ganger små sammenbrudd uten at jeg vet hvorfor. I dag fikk jeg et ganske stort sammenbrudd, og jeg ville ikke snakke med noen så jeg var inne på rommet mitt hele dagen og gråt hele tiden. Jeg føler stadig vekk at jeg kommer til å begynne å gråte uten noen grunn eller at jeg blir veldig stressa. Som oftest vil jeg bare være alene inne på rommet mitt.

Besvart 24.07.2018 14:30
 

Svar
Hei

Det som du opplever nå forstår jeg er veldig vanskelig for deg. Det å oppleve at en blir holdt utenfor av andre som du har stolt på før er ofte en stor belastning. Vi stiller ikke diagnoser på ung.no.

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det. Det kan være forelderen dine eller andre du stoler på. Du kan sjekke på nettsiden til kommunen om det finnes helsestasjon for unge der du bor og om den er åpen på sommeren. På helsestasjon for ungdom kan du få hjelp. Du kan også kontakte fastlegen din, gjerne sammen med foreldrene dine.

Det å gå med de tankene og følelsene du har ikke greit. Er der vanskelig å snakke med noen du kjenner, så vil jeg anbefale deg ringe en hjelpetelefon der du kan snakke med en person som vil hjelpe deg. Men har du et bra forhold til foreldrene dine så er det de som kan hjelpe deg best.

Ønsker deg alt godt.Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser