Hopp til hovedinnholdet

Født i feil kropp, familien nekter å bruke riktig navn.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 20 år, og født i feil kropp. Om ca 2 år får jeg - forhåpentligvis - begynne på hormoner. Familien - spess søster - nekter å kalle meg ved det nye navnet jeg har bestemt meg for å hete og de sier fortsatt "han" når de snakker om meg ogblir sure når jeg nevner det. Jeg føler meg både såra og sint pga dette.. føler jeg ikke blir akseptert... at det de gjør er en form for mobbing. Hva kan jeg gjøre?

Besvart 09.08.2018 21:47
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt!

Det er veldig ugreit at familien din ikke respekterer deg for den du er.

Likevel er det dessverre mange mennesker som mangler kunnskap om det å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel, noe som kan føre til diskriminerende og nedlatende holdninger. Dette er som du selv er inne på en form for mobbing, siden du konsekvent blir feilkjønnet og ikke nevnt ved riktig navn.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med et familievernkontor som har kompetanse på kjønnsidentitet. Kanskje jobber det også sexologiske rådgivere i nærheten?

Disse kan støtte deg, samt hjelpe deg med å formidle din opplevelse til familien din. Min erfaring er at de aller fleste familier skjerper seg når de får økt kunnskap om fenomenet, samt tilbakemelding fra helsepersonell og fagpersoner om at det de gjør faktisk kan påføre andre psykisk uhelse!

Alle mennesker har rett til å få være seg selv på den måten som kjennes riktig ut for seg. Dette gjelder også når det kommer til egen kjønnsidentitet.

Jeg vil også anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen for flere råd og innspill. Legger ved noen artikler som du kan se på. 

Ikke stå i dette alene, søk støtte fra andre som har stått i samme situasjon som deg.

Håper svaret var til hjelp for deg, ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ønsker du å bytte navn?

Eksempler på navn (ung.no)

Reglene om navn er samlet i en egen navnelov. Der står det litt om regler for hva slags fornavn, mellomnavn og etternavn du kan ha.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet