Hopp til hovedinnholdet

En person gjør livet mitt surt

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har siden barnehagen blitt mobbet, utestengt, manipulert, avskydd og ignorert. Både blitt satt rykter om, kommentert og blitt fortalt hvor stygg, dårlig likt og fæl jeg er, av forskjellige mennesker. Det har vært alt ifra å fortelle meg at jeg ikke burde få leve, ikke inkludere meg for så å sende biler og vise hvor gøy man har det, til at alle på trinnet har ignorert meg i flere uker. Dette har da vært forskjellige personer, i tilegg til en person som har gått igjen siden barnehagen. Vil si «vennskapet» våres er giftig, da hen kun vil få fram sin beste side, ignorer meg når hen vil, og baksnakker samt å fortelle usanne ting om meg. Ting har gått ALT for langt, og jeg veit snart ikke hva jeg skal gjøre. Klarer ikke si ifra til hen at nok er nok, da jeg er redd for at hen bare vil prøve å gjøre livet mitt verre. Vil ikke ha denne personen i livet mitt, men vi har samme vennekrets i tillegg til at denne personen gjør alt den kan for å være en del av livet mitt og å gjøre det surt.

Besvart 09.09.2018 16:08
 

Svar
Hei


Så leit å lese at mange andre har gjort livet vanskelig for deg, og at en person gjør livet sitt ekstra surt nå. Jeg finner ingen spørsmål i det du skriver, men jeg regner med du vil ha en tilbakemelding på det du tar opp.

Det er vanskelig å forandre andre. Kanskje det hadde vært fint for deg å snakke med noen om hvordan du kan skape deg et godt nettverk nå? Prøv å holde litt avstand fra den personen som ikke er hyggelig mot deg. Du kan gjerne si i fra om at nok er nok hvis du tror det hjelper. Eller du kan vise at du ikke ønsker å ha så mye kontakt ved å holde litt avstand. Husk at nå er dere eldre og forstår mer av hva som skjer mellom mennesker. Pass på at du ikke er alene med vedkommende som gjør livet ditt surt. Hvis hen ikke er hyggelig mot deg, så sier det mer om hen enn om deg. 

Mobbing er ikke greit. Ofte er mobbere også sårbare mennesker som ikke har gode voksne rollemodeller i livet sitt, eller som på en eller annen måte prøver og føle seg bedre ved å trykke andre ned. Prøv å være snill og oppfør deg på den måten du vil at andre skal oppfatte deg. Kanskje det er du som klarer deg bedre enn andre etterhvert. Du vet mye om hvordan det oppleves å bli mobbet, utestengt, manipulert, avskydd og ignorert. Da vet du også mye om hva slags oppførsel som kan få andre til å få slike opplevelser. Det kan kanskje hjelpe deg til å være en person som andre vil være sammen med? En person som det er trygt å være sammen med, og som man føler seg vel sammen med. Forhåpentligvis går det bedre og bedre for deg fremover når du blir eldre og eldre og får muligheten til å skape deg nye nettverk. Sannsynligvis får du det enda bedre når du er ferdig med videregående skole.

Snakk med noen hjelpere hvis du trenger å lufte noe av det du tenker på. Det kan være lettere å se løsninger når man snakker med noen.

Se også vedlagte artikler. Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing